Welkom

Welkom op deze homepage. Hier vind je genealogische en andere historische informatie over onze familie.

Voor wie de site al van haver tot gort kent zal ik proberen op een aparte pagina bij te houden wat nieuw is.

Het grootste deel van de site is te vinden in de rubriek Detail. Daar vind je onze stamboomgegevens weergegeven op één pagina per gezin. De gezinnen zijn aan elkaar gekoppeld via de namen van de ouders en kinderen. Wie of wat oranje gekleurd is, is aanklikbaar.

Vervolgens is er de overzichtspagina. Daar kun je net als in de detailpagina's door onze stamboom wandelen door op namen te klikken. De info is echter beknopt waardoor het overzicht toeneemt. Dat overzicht raak je al snel kwijt als je het verleden in duikt: je hoeft 'maar' 20 generaties (ongeveer 600 tot 700 jaar) terug te gaan en je hebt al ruim een miljoen voorouders (ongetwijfeld met veel doublures). De stamboomgegevens kun je op twee manieren bekijken: als diagram of als genummerde lijst.

Het fotoalbum toont foto's door de tijden heen. Er komen steeds meer bij, dus ik zal te zijner tijd moeten rubriceren. De foto's zijn overigens gekoppeld aan de detailpagina's.

In de rubriek Diversen vind je een verjaardagskalender en statistische gegevens over onze voorouders.

Onder de noemer Uitgelicht vind je fragmenten uit 'In Fatsoenlik Famke', de autobiografische roman van de bekende Friese schrijfster Ypk fan der Fear, en 'Kroniek van een Friese Boer', een bloemlezing uit de aantekeningen van de negentiende-eeuwse Friese boer Doeke Wijgers Hellema, zijdelings aan onze familie gerelateerd.
'Famke' is in het Fries, dus voor wie de taal niet machtig is, is het soms even puzzelen.

Bij Documenten vindt je een lijst met interessante en/of leuke documenten - aktes, brieven en meer.

De namenlijst is een alternatieve ingang voor de detailinfo. Je kunt een naam kiezen, waarna je direct naar de desbetreffende gezinspagina gaat. Er zal overigens wel hier en daar een naam ontbreken. Dus afwezigheid in de namenlijst betekent niet dat verder zoeken op deze site volstrekt zinloos is. De lijst is gesorteerd op achternaam en bevat geen personen waarvan alleen het patroniem bekend is.

Ten slotte heb ik een pagina met links naar andere websites en een pagina met een invulformulier om te kunnen reageren. Ik hou mij uiteraard van harte aanbevolen voor opmerkingen, aanvullingen en terechtwijzingen.

Jeroen van den Brink