RUSHZONE

Home

   
Rush is
 
Geddy Lee
Alex Lifeson
Neil Peart
 
 
Rush is een Canadese prog. rock formatie en is opgericht in 1968. Van 1968 tot 1974 was John Rutsey (1953-2008) de drummer van de band. Daarna nam Neil Peart de drumstokken in de hand. Geddy Lee (zang, bass, keyboard) en Alex Lifeson (gitaar), zijn al vanaf de oprichting onderdeel van Rush. In de jaren '70 maakte Rush voornamelijk progressieve rock. Dat houdt in dat er lange nummers werden gemaakt (de nummers werden meestal onderverdeeld in hoofdstukken) en de tekst ook vrij moeilijk is. Voorbeelden hiervan zijn de nummers By Tor & The Snow Dog, The Necromancer, The Fountain Of Lamenth, 2112 en Hemispheres. Die nummers duren gemiddeld 15 minuten.
 
Internationale bekendheid kreeg Rush voor het eerst met het nummer Closer To The Heart van het album A Farewell To Kings. Bij dit album doen ook voor het eerst toetsen hun intreden. Door gebruik te maken van het keyboard veranderde ook de muziekstijl van Rush. Van de progressieve rock gaat het geleidelijk naar symfonische rock. Bij de albums Signals en Hold Your Fire krijgen de toetsen een veel dominantere rol, bijvoorbeeld bij het nummer Subdivisions.
Het bekendste nummer van Rush is The Spirit Of Radio van het album Permanent Waves.
In 1989 komt het album Presto uit, dit album wordt een wereldwijd succes. Ook in de jaren '90 blijft Rush niet stil zitten. In die periode komen 3 studio-albums uit: Roll The Bones ('91), Counterparts ('93) en Test For Echo ('96). Vooral Counterparts liet een goede indruk achter.
 
In 2004 maakte Rush een wereldtour ter gelegenheid van haar 30 jarig bestaan in de huidige formatie.  Op 1 mei 2007 komt het 19e studio- album getiteld Snakes And Arrows uit. Op 13 juni begint de wereldtournee in Atlanta, en eindigt op 29 oktober in Helsinki. Ter ere van het 30 jarig jubileum van het album ''Moving Pictures'', start op 29 juni 2010 de ''Time Machine Tour''. Het album dat Rush haar doorbraak betekende, wordt integraal gespeeld. Evenals twee nieuwe nummers ''Caravan'' en ''BU2B''. Op 12 juni 2012 verschijnt het 20e studio album genaamd ''Clockwork Angels''.
 
 
Klik hier voor het verslag van Rush live in Oberhausen 2007 + foto's
 
Update 09-09-2012
Clockwork Angels
Setlist 1e concert Clockwork Angels Tour nu online!
Informatie in de rubrieken nieuws, discografie en concerten.
 
 
 
 
 
     
                          Toronto '07                                               Oberhausen '07                                     Rotterdam '07                          
 
Vragen? Mail de webmaster
 
 
 

 

2006-2012 by Jeroen Raaijmakers