Welkom

Geschiedenis kort

Emsland

Het geloof

Düthe , Steinbild en Husen

Bewoners Husen

Urkunde Husen 1462

Urkunde Husen 1541

Bourtangermoor

Rütenbrock en Zandberg

Nieuw Weerdinge en Emmererfscheidenveen

Stamboom Hoezen

Stamboom Groen

Stamboom Groen-Heijnen

Fotogalerij

Links

Contact

Bronnen


Welkom op de website van Johan Hoezen. Ik ben geboren in 1945 in Nieuw Weerdinge, getrouwd met Cobie Diender en ik woon in de mooie hanzestad Kampen.
 
 
 

Zo rond 2000 begon bij mij het idee te groeien om, als ik nog eens meer tijd zou hebben, mij te gaan bezighouden met stamboomonderzoek van de families Hoezen (vaderskant) en Groen (moederskant). Af en toe keek ik wel eens op Internet of ik wat kon vinden maar ik hield me er nog niet intensief mee bezig. Er veel tijd aan besteden deed ik pas vanaf medio 2002, toen ik stopte met werken. Uren heb ik gezocht naar de namen Hoezen en Groen en soms leek het wel op het zoeken van een speld in een hooiberg. Maar ik ben er uiteindelijk wel ver mee gekomen. Op een gegeven moment kom je echter ook op Internet niet verder. Toen heb ik gezocht in het archief van het bisdom Osnabrück in Meppen, ben bij Heinz Menke in Rütenbrock geweest, die alles weet van de geschiedenis van die plaats, heb met familie gesproken en heb informatie gekregen van Bernd Josef Jansen uit Münster, die op zijn website een schat aan informatie over zijn stamboom heeft staan, waaronder ook veel over onze voorvaderen Husen. Al deze bronnen wil ik graag bedanken voor hun hulp.

 
Mijn intentie met deze website.
Er zijn min of meer officiële regels over hoe je een stamboom op papier moet zetten. Kwartierstaten, parentelen, stambomen of hoe ze in de genealogie (is stamboomonderzoek) ook allemaal niet heten. Ik heb me er bewust niet aan gehouden. Ik wilde alleen maar weten waar mijn ouders uit voortkwamen en daarvóór dan weer hun ouders en zo steeds verder. In hoofdzaak alleen langs de lijnen Hoezen en Groen. Maar waar dat interessant was ook wel een zijspoor naar andere lijnen. Verder wilde ik ook wat vertellen over zowel de mensen als de omgeving waarin ze woonden. Toen ik begon kon ik nog niet weten dat het een lange geschiedenis over een periode van 600 jaar zou worden. Het heeft mij zeer geboeid.
 
Ik hoop dat het ook u zal boeien en ik wens u veel leesplezier toe.
 
Kampen, 5 oktober 2005
 
Bijgewerkt:
  • 27 februari 2006.
  • 14 maart 2006.
. 21 februari 2008.
 
Johan Hoezen
emailadres: johan.hoezen@home.nl

 
 
                                        Volgende pagina