De geschiedenis van de pompoen

Pompoenen komen oorspronkelijk uit Noord Amerika. Er zijn al zaden gevonden van 7000 tot 5500 voor Christus. Verwijzingen naar pompoenen gaan vele eeuwen terug. De naam pompoen komt oorspronkelijk van het Griekse woord "Pepon" wat betekent "grote meloen". "Pepon" is later weer door de Fransen veranderd in "Pompon". de Engelsen veranderde de naam " Pompon" weer in "Pumpion" en uiteindelijk veranderde Amerikaanse kolonisten deze naam in "Pumpkin" wat bij ons "Pompoen" is.

Al eeuwen geleden gebruikten de Indianen pompoenen als hoofdgerecht bij hun dagelijkse voeding. Ook droogden zij stroken pompoen en vlochten daar matten van en roosterden stroken pompoen op een open vuur om ze daarna op te eten.

Toen er blanke kolonisten in Amerika arriveerden zagen ze de pompoenen groeien bij de Indianen en zo werden ook de pompoenen in hun dagelijkse voeding opgenomen.

 

Net zoals vandaag de dag waren er toen al tal van verschillende recepten van desserts van bv pompoenensoep tot stamppot. De oorsprong van het ontstaan van de pompoenen pastei is zoals ze denken gekomen doordat de kolonisten de top van de pompoen eraf sneden, de zaden eruit haalden en vulden de pompoen met melk spijzen en honing. De pompoen werd dan gebakken in hete as van een uitgaand vuurtje.

HOE MAAK JE EEN ENGE POMPOEN ?

Klik hier en je leest het helemaal
Of bekijk dit filmpje
Je kunt ook dit filmpje bekijken.
Hier nog eentje

 

 

Home