De Orangerie

 

De Orangerie is gemaakt van een oude Duiventil, die als grofvuil langs de weg stond. Na veel schoonmaakwerk (hij zat onder de duivenpoep),

en met wat oude meubeltjes erin, heeft hij vervolgens 2 jaar in de tuin bij mijn caravan gestaan. Opeens dacht ik aan mijn wens, een theetuin te maken. Niet in het groot, dan maar in het klein. En zo werd de "Orangerie" een feit.

Stelt U zich eens voor, een park ergens langs de Vecht, in de buurt van Loenen. Daar zou hij toch niet misstaan. Mijn collega, Joop v. Gilsdonk heeft de achterwand getekend. Met deze sfeer ben ik verder gegaan en is dit het eind resultaat geworden.

 Hier gaat iedereen graag naar toe voor een "High Tea"! Er komen allerlei mensen, wandelaars, skaters, mensen die de hond uitlaten, kinderen, verliefde stelletjes enz.

 

De stokken waar ooit de duiven op konden zitten, delen het in drieŽn. Het gedeelte waar de drankjes en hapjes gemaakt kunnen worden, een gedeelte waar de klanten kunnen zitten voor de "Tea" en een gedeelte waar kleine cadeautjes gekocht kunnen worden.

Om dit zo te krijgen, heb ik heel wat verzameld, gekocht, gezocht, gemaakt en vermaakt.

Het is een bonte verzameling geworden, wat juist net die sfeer geeft, die ik voor ogen had. Niet te mooi, niet te netjes, maar wel heel gezellig.

Kijk maar eens goed.
 

Het gedeelte waar de hapjes gemaakt worden en de "Tea" gezet.

 

Een blik door het raam.

 

Een blik op het cadeauhoekje

 

Een blik op onze schilder (Joop?) hij heeft een map met krijttekeningen bij zich. Deze middag gemaakt in het park.

 E

Een blik op 1 van de 2 oude heren die er even uit zitten te rusten. De koppen  van deze heren(oei,wat klinkt dat oneerbiedig)zijn gemaakt van was, waar kunstgebitten van worden gemaakt.