Week 1
Week 3
Week 2
Week 4
Week 1 Week 2 Week 3 Week 4
Product
Scarsdale
Tips
Recepten
Lekker
Sauzen
sauzen Producten scarsdale tips recepten lekkernijen

Greetje is tengevolge van een tumor aan de galwegen waaraan ze niet meer geholpen kon worden op 14 juli 2011 overleden. Dit had niets met haar sleeve-operatie te maken, deze operatie heeft haar nog 2 jaar de mogelijkheid gegeven zich goed te voelen en er goed uit te kunnen zien, zie hier haar verslag destijds op de site van MCL.

Hoi Allemaal.

Mijn naam is Greet ben 60 jaar en ik tob mijn hele leven al met overgewicht.
Heb al van alles gedaan, gezond eten, sherrykuur, HCG kuur, WW, Slimming International,
Dreamline, EGA, Diplan, Southbeachdieet en Atkins.
Heb pillen geslikt, Teronac en andere tabletten en spuiten  maar niets hielp.
Wat mij het beste is bevallen, is Atkins, alleen vond ik het te vet en heb toen een magere variant gemaakt met gezonde vetten en Fijnlijntje producten.
Groenten, mager vlees, vis, magere kaas, magere zuivelproducten, olijfolie, lijnzaad, soyamelk en zomerfruit met een lage koolhydraatwaarde.
Daarom heb ik het Greet’s Low Carb Combi dieet genoemd.
Ben er destijds 45 kilo mee afgevallen in 10 maanden tijd maar hield me door allerlei omstandigheden en spanningen niet aan de regels en kwam weer aan.
Het is voor mij het meest werkzame dieet geweest en ook al heb ik een Maagoperatie gehad blijft het samen met de Sleeve toch mijn meest gezonde leefwijze  om af te vallen en zo te blijven.
Behalve Fijnlijntjeproducten kan men ook Low Carb brood van Jumbo nemen of Brood gebakken van Low Carb meel van ’t Stoepje op de markt.
Ook ben ik een grote fan van de Fjord Crackers (blauwe pak) gemaakt van roggemeel en water met weinig kh. Ze kosten ook maar 37 cent per pak.
Atlanta Low Carb Broodmix is te bestellen bij de Dieetwebshop op Weegclub, een van mijn meest favoriete sites waar ik moderator ben, lid vanaf 2002 en waar mensen zich gratis kunnen inschrijven.
We steunen elkaar in de grote strijd, het afvallen, en er is een grote verscheidenheid aan leefwijze's naar ieders wens, de link daarheen staat hier rechtsboven vermeld.
Ook staat er heel veel informatie over Maagverkleining, Sleeve, Gastric Bypass, Maagband en andere WLS ingrepen en allerlei informatie over het Centrum voor Obesitas Nederland.

Daarbij heb ik ook enorme steun aan het WLS forum, allemaal lotgenoten die allemaal weten wat een WLS ingreep inhoudt of dit nog moeten ondergaan en informatie willen. Iedereen steunt elkaar waar ze maar kunnen en peppen je weer op als je het even niet meer ziet zitten.
We geven elkaar tips en daardoor is daar ook een hele vriendenkring ontstaan en zijn er Meetings om elkaar weer even in het echt te zien.Vaak zeer verrassend want iedereen is dan weer een heel stuk slanker.
Ook de link rechts boven aan Weight Loss Surgery NL & BE,

Het is de bedoeling tijdens het afvallen dat je je eigen koolhydraatgehalte vindt waarbij je als je je streefgewicht bereikt hebt niet meer aankomt.
Dus niet als je klaar bent weer eten als voor die tijd maar langzaam gezonde koolhydraten toevoegen totdat je merkt dat je gewicht weer stijgt dan ga je weer iets terug in koolhydraten tot je op je gewicht blijft staan.

Ik heb nu sinds 8 Mei 2008 een Sleeve operatie gehad in MCL Leeuwarden waar ik enorm blij mee ben en een prachtig hulpmiddel is om samen met mijn lowcarb dieet weer op een gezond gewicht te komen.
De behandeling was daar geweldig goed en ik werd perfect geholpen door Dr.Totté en zijn team van het Centrum voor Obesitas Nederland. Lees hier mijn persoonlijke ervaring.

Als pré-operatief dieet heb ik 4 weken lowcarb en vetarm gegeten en dat heeft er mede voor gezorgd dat mijn operatie op een voorbeeldige manier zonder complicaties is verlopen, aldus de zaalarts. Door een low Carb dieet krimpt je lever en dat legt de maag vrij zodat ze er beter bij kunnen en het risico minder wordt.
Mijn hoogste gewicht was 137.7 kg , destijds was ik 90 kg na het volgen van LCC
Na veel aangekomen te zijn  ben ik door mijn prachtige hulpmiddel de Sleeve weer naar 96 kg gezakt en moet nog 1 Kilo en ga voor mijn leven door met de lowcarb leefwijze. Ik wil op dit gewicht blijven want verder afvallen zorgt voor meer huidoverschot en dat is minder leuk. Ook lijk ik slanker dan mijn gewicht aangeeft door het vele sporten dat is natuurlijk heel fijn.
Lowcarb is gezond eten met veel minder kh., geen suikers en zo min mogelijk zoetstoffen, allemaal gezond basisvoedsel.
Daarbij sport ik geregeld bij de beste Sportstudio die je maar kunt wensen Studio Perfect in Deventer.
2 keer een uur krachttraining, 2 keer RPM en 1 keer yoga en wat cardio, zwemmen en skeeleren, het houd je fit en je voelt je veel lekkerder.
Sporten heb ik altijd gedaan ook toen ik zo zwaar was..

Ik wens iedereen veel succes met afvallen, misschien kunnen jullie wat tips hier uit halen voor jezelf.

Groeten Greet.
Disclaimer

Greetje “In Herinnering” en haar dagboekje op Weegclub