HOME                                          

DE OPRICHTING             

LEDEN INFO  

REPERTOIRE

OPTREDENS  

REPETITIEAVONDEN

FOTO ' S     

GASTENBOEK

SPONSORS  

LINKS

CONTACT

 

 

 

                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE OPRICHTING:

Nadat in februari 2005 de liederentoffel in Sint Anthonis ten einde liep deden zich de geruchten voor dat er een smartlappenkoor zou worden opgericht. In september 2006  was er nog steeds geen koor. Ik dacht, waarom onderneem ik zelf geen actie?, dus mijn stoute schoenen aangedaan en naar Wiel van Loosbroek gegaan ( een van de muzikanten van de liederetoffel) om te vragen of hij er niet iets voor voelde om accordeon te spelen in het smartlappenkoor wat ik wilde gaan oprichten. Tot mijn grote vreugde vertelde hij mij dat de muzikanten er klaar voor waren en hij wilde me wel helpen met opstarten, althans ondersteunen waar nodig was. We moesten alleen nog een dirigent hebben maar wie?..... Ik belde Wiel de volgende dag op en vroeg hem "waarom ga jij niet dirigeren?"Hij gaf gelijk het verlossende antwoord "Oké ik doe het!" Dus ik kon starten. Ik wilde nog wel graag een rechterhand die me kon ondersteunen en me met raad en daad kan bijstaan. Dezelfde dag nog naar Loes Roodbeen gegaan om haar te vragen. Ook zei antwoordde met : oké ik help je! Dezelfde week hebben we een avond gepland om het plan van aanpak te bespreken hoe we het wilde gaan doen. Wiel vertelde me dat Ledeacker ook een koor wilde oprichten. Hij had dat gehoord van Piet Linders, dus gelijk Piet gebeld of ze zin hadden om bij ons koor te komen zingen en gevraagd dat hij waar nodig was ook ons wilde ondersteunen. Ook Piet ging gelijk akkoord. In het MFC een datum besproken: 18 oktober 2006 om door middel van een oproep in de Peelrandwijzer de inwoners van Sint Anthonis en Ledacker uit te nodigen om op deze datum te komen zingen bij ons als smartlappenkoor.

Nu maar afwachten hoeveel mensen er die avond zullen komen. We hadden met zijn vieren besloten; al zijn het maar 10 personen we starten!

Boven verwachting op die avond om 20.00 uur waren er 40 personen aanwezig. Piet (mijn man) en ik hadden al 10 liedjes 50 maal gekopieerd dus we konden die avond meteen al aan het zingen. De eerste repetitieavond is toen gepland op 25 oktober 2006 en vervolgend daarna in de oneven weken. Telefonisch hebben zich die week nog 10 leden aangemeld. Ons voornemen was maximaal 50 leden ,daarna hanteren we een wachtlijst. Omdat er te weinig mannen in het begin bij waren is ons koor wat groter geworden. We zingen nu met 75 pers excl. muzikanten. We zijn nu twee jaar aan het zingen onder de naam "De Traonentrekkers" met muzikale begeleiding van 3 accordeonisten en 1 drummer en onderleiding van Wiel van Loosbroek onze dirigent.

Dankzij zoveel belangstelling om te gaan zingen van de inwoners van Sint Anthonis en Ledeacker en dankzij onze sponsors gaat het in 1 woord: geweldig!

Die avond in september 2006 blijkt toch dat ik niet de stoute maar de goeie schoenen had aangedaan.

Berthy Driessen.