De website van Cattery Khajuraho is verhuisd naar www.khajuraho.nl

Cattery Khajuraho is een huiselijke cattery te Bergen op Zoom, wij beschouwen onze katten dan ook als onze gezinsleden, en maken geen gebruik van kooien. Alle katten lopen vrijlijk in huis rond zodat ze gewend zijn aan het reilen en zeilen van een gezin. Omdat we geen grote Cattery zijn, zullen we dan ook maar af en toe een nestje hebben.

Seven (* 23 november 2005).Met de keuze van Seven in januari 2006, is het Cattery verhaal begonnen.
Seven van Panhuising is een Oosters Korthaar havana poes die cinnamon, siamees en verdunning draagt.
Seven wordt vergezeld van haar soorgenoot, de (gecastreerde) Oosterse Korthaar havana kater Castro (* 07 juli 2003) en onze oude zwart witte huiskater Sjakie (* aug. 1992).
Sinds 29 november 2007 hebben we een Oosters Korthaar havana poes in ons midden, genaamd Neena van Khajuraho. Neena is de dochter van Seven en de Oosters Korthaar cinnamon kater Fin*Kuuran Pilke van Cattery Suddorpe.

Het karakter van onze Oosterse Korthaar:
Als ze met zijn tweeŽn zijn onafscheidelijk, speels (meestal 's avonds), erg nieuwsgierig, praten graag en houden van (menselijk) gezelschap, zijn slim en jaloers. Nieuwsgierig zijn zeker als iets of iemand nieuw in huis komt, met gepaste voorzichtigheid gaan ze op onderzoek uit.
Hun karakter lijkt erg op die van een Siamees, lichamelijk ontbreken alleen de siamese aftekening en de blauwe ogen.
Wanneer Castro of Seven de kans krijgen je rug of schouders te beklimmen dan zullen ze het ook niet laten....

De allereerste 'officiŽle' Oosterse Korthaar, een bruine kater genaamd Elmtower Bronze Idol, werd geboren in 1952. In 1958 werd de bruine varieŽeit, de Havana, door de Engelse organisatie GCCF erkend. In de jaren '70 volgde de Oosters Korthaar Lilac of Lavendel. De Oosters Korthaar Zwart, ook wel Ebony genoemd, bestaat als erkende varieteit sinds 1972. (bron: Cattery Calvencade Cats)                       
            Lid van NeoCat & SOK


Home
View My Stats