Aankoop materialen

Heeft u een verbandtrommel in de auto?

afbeeldingAls u bovenstaande vraag met ja kunt beantwoorden, dan is onze vraag wanneer u deze voor het laatst gebruikt heeft.

Misschien een flauwe vraag maar waar het ons om gaat is dat heel veel auto's niet zijn voorzien van een goede verbanddoos en dat wanneer er wel één aanwezig is het vaak voor komt dat de inhoud nooit wordt aangevuld of wordt gecontroleerd op uiterste gebruiksdatum of de steriliteit van de verpakking.

Ook thuis in het alom aanwezige "medicijnen" kastje is het vaak een rommeltje aan verbandmiddelen.
En doordat het vaak niet overzichtelijk is opgeborgen lijkt het dat er genoeg verband voor handen is maar bij een ernstige verwonding kon u wel eens bedrogen uitkomen.

En dat geldt niet alleen voor de thuis maar ook voor de auto want bij een ongeluk met meerdere slachtoffers bent u snel door de voorraad (zo die nog aanwezig is) heen.

Ons advies is om te zorgen voor een goede verbandtrommel zowel voor de auto als thuis en dan niet alleen op de traditionele plaats (badkamer) maar denk ook eens aan de keuken, schuur of garage.

Hoewel wij geen brandblussers leveren willen wij u wel op het belang hiervan wijzen want wat is erger dan toe te moeten kijken hoe uw schuur in de "hens" gaat of erger nog een auto staat in de brand en er zit nog iemand, misschien redt u met uw brandblusser een leven of voorkomt u ernstige brandwonden. U kunt bij de vakhandel tegen een redelijke prijs een brandblusser aanschaffen.

Verbanddoos en brandblusser kunnen levensredders zijn !!!!!