For the English translation click HERE.

Bert Smeets speelde in HOLE AND CORNER, ANGELS IN BETWEEN, BERT SMITH AND THE KEY and THE CLAN en onlangs the Bedroom Monkees. Nu speelt hij met verschillende muzikanten als singer-songwriter onder zijn eigen naam, de Bert Smeets band.

Speelde in voorprogramma's van o.a.
FLYING BURRITO BROTHERS, FAIRPORT CONVENTION, ALQUIN, CAMEL, CCC INC, THE TROGGS, CANDY DULFER'S FUNKY STUFF en FISHER Z.
Daarbij deed hij vele studio-sessies met o.a. EMIEL VAN EGDOM (CULEA), BOBBY MULITELLO (DAVE BRUBECK), ERIC GALE, CHARLY GREEN, PARTNER, RINUS GROENEVELD,HANS DULFER en STEVE NAVYAC (THE MAVERICKS).
Eind zeventiger jaren stond BERT SMITH AND THE KEY op de LP SOUTHERN HARVEST samen met groepen als GIRLS WALK BY, PY-SET, WHALE, GOIN'STEADY. Samen met BO DIDLEY maakte BERT SMEETS de single INSIDE INFORMATION.
Gevolgd door een studio-project IDEA en de 12 inch YOU CAN FLY. Midden 80 jaren produceerde hij de geruchtmakende LP POP AGAINST POPE. 1987 kwam de eerste single van THE CLAN uit: STILL MORE PEOPLE.
Niet lang daarna schreef Bert Smeets de musical cq show MYSTIC CULT OF ROOTS
waar hij op zoek ging naar z'n wortels o.a met medewerking van THE PY-SET.

In 1994 bracht hij in eigen beheer de CD 'LOST SONGS' uit.
In 1997 schreef hij een kerst-show getiteld JINGLE-BALL.(met actrice Kirsten van Dissel o.a Combat,Baantjer).
Een jaar later werd zijn pop-symfonie L'ESTACADA uitgevoerd door soliste Judith Luesink,
het Landgraafs mannenkoor Sint-Joseph en de Koninklijke fanfare Eendracht Waubach.

In 2000 en 2001 toerde Bert Smeets met de Russische groep EY Uchnjem door Nederland, België, Luxemburg.
Vele jaren toerde hij op uitnodiging van dezelfde groep door Rusland en trad daar op in 2 televisie- en 1 talk-show.
Ook de twee songs waar een clip van gemaakt werd "YOU GONNA LOVE IT BABE", "WHEN DARKNESS SLEEPS IN YOUR EYES", werden op de Russische televisie uitgezonden.
Succesvolle optredens in tal van theaters volgden. De Triskell CD LUKOMORYE WERD ZEER GOED ONTVANGEN.
De unieke combinatie tussen een westerse singer-songwriter en een tradionele Russische folk-groep blijkt een gouden greep.
Bert Smeets treedt nog steeds op met Ey Uchnjem en het Pskov ensemble

EY UCHNJEM bestaande uit Alexander Lib-vocal; Vladimir Saliev- bayan, vocal; Victor Belyaev contabass balalaika-vocal; Nikolai Kokhanovski-balalaika, vocal; Alexander Shchelkanov-percussion.
De groep werd in 1994 opgericht in St.Petersburg. Het zijn allen conservatoria muzikanten met een internationale podium ervaring zowel in Rusland als Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland en natuurlijk Nederland waar ze al 5 jaar in het kader van de Nijmeegse vierdaagse optreden.
De stedenband tussen Nijmegen en Pskov waar EY UCHNJEM nu wonen heeft zorg gedragen voor deze eerste culturele uitwisseling tussen de beide landen.
Op dit moment kan EY UCHNJEM samen met singer-songwriter Bert Smeets een volledig programma brengen.
EY UCHNJEM speelt voornamelijk tradionele Russische liedjes.
Uit de onuitputtelijke Russische ziel blijven deze liedjes van dezelfde rijkdom steeds nieuw klinken door de levendige inbreng van de groep EY Uchnjem.
En in met dit drukke schema vond hij in het najaar van 2001 nog tijd om een "split bill" te doen met Fairport Convention in Nederland

Hij produceerde verschillende documentaires zoas de Russische muziekfilm 'Wodkalinka'! De docu 'Jonge Bomen' ging op 14 Sept 2007 in premierre in filmtheater 'De Lumiere', Maastricht. Daarna was hij enkele jaren bezig met het ontrafelen van het seksueelmisbruik en fysieke, psychische mishandeling op het internaat te Bleijerheide. Titel docu 'Tussen Kathmandu en Bleijerheide'. De Nederlands-Russische documentaire 'Fishing for Amber' zal binnenkort vertoond worden.

Nieuwe docu is in de maak: 'Pop Against Pope'.
Verder werkte hij samen met producers als DON WILLARD (music farm, kinderen voor kinderen, BEACH BOYS lp Holland), FERDINAND LANCEE (VOF de Kunst) en ERWIN MUSPER ( o.a. SCORPIONS, VAN HALEN).

Zijn zeer groot en breed repertoire kent velerlei invloeden zoals folk, pop, reggea en blues maar het belangrijkste accent ligt op de zang (samenzang) de teksten en de aparte sfeer die hij daarbij weet te creeren. De CD 'LANGUAGE OF THE WORLD' door het duo Angels In Between (Bert met Elke Peeters) is verschenen op het label TRISKELL.
Samen met TWIN-STUDIO (FRANS BRONZWAER) in Brunssum is het een uitzonderlijke produktie geworden.

Bert's optredens en zijn reizen naar Rusland met deze groep, resulteerden in de CD LUKOMORYE (Triskell).
Vergezeld van diverse videoclips is de CD LUKOMORYE van Bert Smeets en Ey Uchnjem zeer goed ontvangen.

Bert Smeets nam vervolgens enkele nummers op met de producers Gaston Mathijsse en Toby Warnier zoals het youtube hitje 'That Thing In My Head'.

The Bedroom Monkees is een nieuwe band met leden van de voormalige Frank Boeijengroep. Ook Elke Peeters zingt mee op de CD 'Born to Love'. onlangs in release.eXTReMe Tracker