Gastenboek voor de familie
Tettero(de) en Tetrode

Home
Bedankt voor uw bezoek aan m`n site
Marcel Tettero, 20 juni 2009

U kunt me hier een reactie mailen voor toevoeging aan mijn gastenboek
Om terug te gaan naar de voorpagina klikt U op het familiewapen.


Een goede middag heer tettero

Op uw site over tettero zijn veel fragmenten van oude kaarten van Haarlem en omgeving te zien. Ik zou graag de originele afbeeldingen willen hebben in hun oorspronkelijke afmetingen. Is er een plek waar ik de ze kan downloaden of zou u zo vriendelijk willen zijn deze met mij te delen? Ik zoek regelmatig naar oude kaarten en prenten van en rondom Haarlem als ook van het huis ter kleef. Veel van de kaartfragmenten op uw site ken ik nog niet, vandaar deze vraag.

Met vriendelijke groet,
k.swaalf@gmail.com 11 april 2010

Beste Marcel,
Voor de familie van der Laan heb ik veel leuke info van jouw site gehaald. Het ontstaan van de eerste familie van der Laan (lane). Of dit nog een relatie heeft met mijn eigen familie is alles echter behalve zeker. Via een prof. met kennis over ridderschappen in Holland, heb ik nog wat info over de Ridder van der Lane die jou misschien nog niet bekend is. Het zou waarschijnlijk gaan om Isbrandus de Lane (i.p.v.van der Lane). 'De' is dan natuurlijk Frans voor 'van der'. Misschien kan je dan nog verder komen. Als je meer wilt weten hoor ik het wel van je,
Met vriendelijke groet,
Frits van der Laan 11 oktober 2010

geachte Heer Tettero
U schrijft veel over de geschienis van Overijssel. Misschien kunt U mij helpen met een vraag over kachelovens. In 2005 is er een opgraving gedaan bij kasteel Schuilenburg. Een jaar erna is er een tentoonstelling van deze opgraving geweest in een museum te Hellendoorn door mevr. E. Ligtenberg. Navraag in hellendoorn bevestigen mij veel, maar de onderdelen van de kacheloven blijven in het donker. Niemand weet waar deze zijn gebleven. Mijn vraag luidt: Weet U misschien waar ik eventueel verder moet zoeken om deze tegels terug te vinden.?
Bij voorbaat dank.
H.J. Nadorp Goudenregenstraat 8 7552 Hengelo ov
Email: h.j.nadorp@zonnet.nl 4 september 2010

Hallo Marcel,
Toevallig kwam ik het gastenboek tegen van Tettero. Heel interessant. Ikzelf heet Sjaan Tetteroo en ben geboren in Delft op 15 oktober 1946. Mijn vader heette Toon Tetteroo en had een horecabedrijf aan de Burgwal genaamd ´t Scheepje. Hij was geboren in Pijnacker. Ikzelf ben getrouwd met Frans Wenneker. Mijn vraag en waar ik naar op zoek ben is ene Willem Danielsz. van Tettero. Hij is degene geweest die de opdracht had het hoofdaltaar in de Oude Kerk te Delft te herstellen na de beeldenstorm. Het is dus een hele tijd geleden, maar misschien heb jij daar meer gegevens over.
Hartelijke groeten,
Sjaan Tetteroo
Valkenlaan 48, 2623 HR Delft fawenneker@ziggo.nl 21 juli 2010

Ten aanzien van Simon Jane Paap :
Deze dwerg heeft nooit met zich laten gooien op kermissen. Alleen journalist Aad Struijs heeft dit in zijn boek HET TOPPUNT VAN NEDERLAND vermeld. Sindsdien zwerft deze mythe op het internet. En wordt deze overgenomen door velen. Berust echter geenszins op de waarheid.
Groeten
HW van der Heijden
(auteur biografie JAAPJE VAN ZANDVOORT) 1 mei 2010

in EEN woord: GEWELDIG! Als oud Aerdenhouter (50 jaar weg) b en ik natuurlijk zeer geinteressert in alle lokale geschiedenis. Ik zal in de tijd die komt veel tijd besteden aan Uw site. Verheug mij om er „in te duiken“.
Vriendelijke groeten

G. Jan W. Hoogerwerf Tverrbakken 3 • 0475 Oslo • Norway www.hoogerwerf-no.net 11 februari 2010

Beste Marcel,
Op je website http://members.home.nl/m.tettero/VanderMeer.html lees ik over Nicolaes van der Meer. Is deze man ook burgemeester van Leiden geweest, halverwege de 17de eeuw? Ik kom zijn naam tegen in de Mathematische Oeffeningen van Frans van Schooten op bladzijde 274. http://www.fransvanschooten.nl/fvs_274.htm
Groet Henk Hietbrink www.fransvanschooten.nl

Hallo Marcel,
Bedankt voor jouw werk aan deze zeer uitgebreide en prachtige website. Het is een genot om deze te bezoeken en rond te dwalen door de vele informatie de jij hebt verzameld. Een achtal jaren geleden heb ik een bezoek gebracht aan Ing. A.J.M. Tetteroo en van hem toen een boekje gekocht dat hij had samengesteld. De titel is “Genealogie Tettero (o) – Een Delflandse tak vanaf ca 1550. Uitgave Rozenburg 1997. Ik weet niet of er een nieuwere versie van dit boekwerk is. Je kan mij vinden op bladzijde 289 onder XII – 20 – 5 – 1 (Petrus Adriana Maria Tetteroo). Wij (ben getrouwd met Esther Viswanathan geboren in Tapah, Malaysia) wonen al sinds 1991 in Frankrijk eerst in Margny les Compiegne en sinds Juni 2007 in Santes. Onze dochter Jasmin is inmiddels getrouwd met een lokale man “Gregory Dubos” en zij hebben een zoon Arthur en een dochter Lisa en wonen ook in Santes. Mijn zoon is na te zijn afgestuudeerd aan de TU in Delft in Amsterdam gebleven en werkt daar nu ook. Hij is nog niet getrouwd. Nogmaals bedankt voor jouw fantastiche website.
MVG.

Peter Tetteroo Manager European Product Integrity Corporate Legal Department The Toro Company/Toro Europe c/o 171, rue Marx Dormoy Santes, 59211, France. 23 april 2009


Beste Marcel, Wat ben ik trots op u. Ik ben een kleindochter van Alida Theodora Tettero, zij was gehuwd met Cornelis Johannes Demeijer. Hun oudste zoon was mijn vader. Met de stamboom van Demeijer ben ik druk doende en ben momenteel in 1770 te Sint Laureijns in Belgie. Ik heb zelfs een trouwfoto uit 1920 van mijn opa en oma. Ook heb ik twee foto's van Ome Toon Tettero, gehuwd met tante Kosie Hooymans. Wilt u deze ook per mail ontvangen? En mijn grootste wens is , is het boek over de Tettero , stamboom, parenteel enz. nog te bestellen? Of heeft u voor mijn een print exemplaar, Als ik de genealogie van Maarten Koning tot Marcel Tettero wil printen krijg ik slechts 3/4 bladzijde. Ik hoop dat ik het boek nog kan bestellen.
Met vriendelijke groet,
Alida Theodora Velthuizen-Demeijer 3 april 2009
Hallo, omstreeks oktober2005 stond er in het Haarlems Dagblad iets over "De Haarlemse beek als levensader voor de stad", mijn Pa had een stukje krant van iemand gekregen, maar de tekst is onleesbaar, waarschijnlijk door een slechte printer. Pa vroeg dus of ik er op het internet iets over kon vinden, dat is ten dele gelukt, uit zijn verhaal kon ik opmaken dat "de beek" van Tetterode naar het Spaarne moet hebben gelopen, maar zover kan ik het niet terug vinden, wel over het stukje Brouwersvaart naar het Spaarne. Misschien dat U mij misschien wat verder kan helpen, ik heb Uw pagina's aardig doorgelezen (via google gevonden), maar kon het niet echt vinden. Mocht u iets relevants hebben of tegenkomen, zou U mij dan kunnen informeren?
Hartelijk dank alvast voor het lezen van deze e-mail.
Mvg Erik van Wanrooij 8 januari 2009
Hi Marcel Tettero,

Ik ben een half jaar gelden in de genealogie van de familie Rond gedoken, maar kwam voor 1754 niet verder en er bleek ook weinig familiegeschiedenis te vinden. Nou ja, de foutjes in de door anderen samengestelde genealogie kreeg ik er makkelijk uit en ik kon er nog 3 generaties en wat meer vrouwelijke lijnen aan vast plakken.

Toen ik begon met m’n moeders kant, de familie du Mée, was het resultaat totaal anders. Er is werkelijk onvoorstelbaar veel over ze te vinden! Een boek of website zal er dan ook tzt zeker komen.

Ik heb nog nooit kans gezien om alles wat jij online hebt gezet te lezen, maar ontkom er niet aan regelmatig door Google naar je Watergeuzen verhalen en zo toe gepingpongt te worden. Mijn complimenten voor de schat aan informatie. Mag ik vragen hoeveel tijd het gekost heeft heel http://members.home.nl/m.tettero/ vol te schrijven/opmaken/illustreren?

Overigens als je heel toevallig de namen du Mée, du Mez, du Four, Vleugels bent tegengekomen en zelfs de bronnen eenvoudig weet te noemen, houd ik me zeer aanbevolen. De families du Mez en du Four woonden tot ongeveer 1550 in het gebied Atrecht, Orchies, Valenciennes, Doornik, een aantal wordt verbannen wegens het leiding geven aan een groep luidkeels psalmen zingend door de straten marcherende gereformeerden. In 1594 bekent een in Bergen op Zoom wonende, in Nijvel geboren du Four een moordaanslag op Prins Maurits van Oranje. Vanaf 1606 zijn er in Bergen op Zoom regimenten du Mez of du Mée onder leiding van heren du Four, sieurs du Mez/Mée. Vanaf ongeveer 1650 is de spelling du Mée voor mijn tak van de familie overduidelijk definitief. Graaf Wilhelmus du Mée, stadhouder van Halsteren is mijn eerste bewezen voorouder, waarvan overigens vrijwel zeker is dat hij afstamt van Wilhelm Mez/Meijs die tot 1614 griffier van Aken is en in 1615 burgerrecht van Nijmegen krijgt.

Ik heb nog geen tijd gehad om de archieven van Bergen op Zoom, Halsteren, Nijmegen, Aken, Nijvel, Doornik etc. te bezoeken, maar ze staan allemaal op het programma. Hoewel er veel indirecte aanwijzingen zijn dat Graaf W. familie zou kunnen zijn van de du Mez, zou het me ook niets verbazen als dit een dwaalspoor zou blijken, misschien door Graaf W. zelf opgezet omdat dit zijn militaire carrière ten goede kwam.
Succes
Maggy Rond 17 december 2008


Geachte heer Tettero,
Iemand maakte mij attent op uw website. Graag zou ik u willen uitnodigen te publiceren in ons tijdschrift, hebt u hier belangstelling voor? Indien u onze Stichting en/of ons blad niet kent stuur ik u graag enkele nummers toe.
Namens de redactie van Ons Bloemendaal
Christine van Meer-Waller 29 november 2008
Beste heer Tettero,
via Google Lezing over de Tempeliers op uw site terecht gekomen. Mijn vraag is: geeft u over dit onderwerp ook een lezing voor een vereniging? Het is voor de 1e helft van 2009, wilt u met mij hierover contact opnemen? Met vriendelijke groet
Henny C. Kruiswijk-Monnik 13 oktober 2008
Mijnheer, Sinds 12 jaar werk ik aan de kwartierstaat van Rijn. Oudste voorvader Heynrick van Rijn woont in Eikenduinen omtrent 1500. In mijn kw.st. komen ook enkele Tettero's voor die teruggaan op Arent van Tetrode c. 1350. Bij uw kw.st. zocht ik naar een index om te zien of we meer vooroudes gemeen hebben. Ook al om een mogelijke relatie met en de afkomst /herkomst van Heynrick van Rijn vast te stellen. Mijn voorvader wordt steeds vermeld zonder patroniem; totdusver heb ik ook geen document gevonden waaruit blijkt uit welke plaats hij geboortig zou zijn dan wel wie zijn ouders zijn. In de kwartierstaat van Van Zijl / Van Gaalen komen een aantal vrouwen voor al dan niet welgeboren waarmee weer huwelijksbanden zijn aangegaan. In mijn kwartierstaat van Rijn worden deze huwelijken vermeld. Ook onderhouden de verschillende naamdragers zakelijke contacten en grenst hun grondbezit in Eikenduinen aan elkaar. Mijn oudste broer is getrouwd met Huberta Weerdenburg. Vader Gerard Weerdenburg, moeder Hogeveen. Maria roepnaam Marie Hogeveen getrouwd met Gerard Weerdenburg had een zus getrouwd met Hooijmans. (23 kinderen, ja 23). Een dochter Toos Hooijmans is getrouwd met Tettero, een aannemer. in Leidschendam Zijn voornaam weet ik niet. In het dorp werd hij Rooie Tet genoemd vanwege zijn haardos. Met zijn zoon Nico zat ik op de lagere school. Inmiddels 70 jaar geleden. Het aannemersbedrijf is groter gegegroeid en omgetoverd tot een projektontwikkelaarstoestand. De Hooijmansen staan breeduit op Internet. Ik meen door Robert van Haastert in Alaska, die op zijn beurt een databank heeft opgezet van het geslacht Van Haestrecht/VanHaestert. Mijn moederskant. Dan denk ik wat is de wereld toch klein. Met vriendelijke groet, Jan van Rijn
Leidschendam
30 augustus 2008
Dag Marcel,
Zoekend op het Internet kwam ik via Google op een van jouw vroegere sites en daar stond iets over een Willem van Hooff, geboren rond 1522 te Naaldwijk als zoon van Jan van Hoof en Maria Bosschaert. Hij vertrok op 16-jarige leeftijd naar Leuven... En dan houdt het leesbare deel op. Dat gaat over Poeldijk. Ik vond dit toen ik zocht naar de woorden Hooff en Naaldwijk. Ik ben op zoek naar meer feiten over Willem van Hooff die stierf te Naaldwijk 9 november 1583. Hij was kastelein van huize Honselerdijk en rentmeester voor het huis Aremberg. Het kan heel goed zijn dat jouw aantekening slaat op de persoon die ik zoek. Kan je mij meer vertellen over de door jou genoemde persoon? Dank voor elke aanwijzing,
met vriendelijke groeten,
Fred Brandenburg 31 juli 2008 f.e.brandenburg@wanadoo.nl
Watermolen Singraven bij Denekamp door Hobbema Beste heer Tettero, met vele interesse heb ik het, deels bij mij bekende, verhaal over Singraven en de Graaf van Bentheim gelezen. Ik ben sinds 1996 bezig met de genealogie van Sin(k)graven en belandt uiteindelijk in 1759 in Nijeholtpade waar ene Claas Jans Sinkgraven getrouwd met Geertje Hanzes woonden. Hun twee zonen, en twee dochters, zorgden voor de verdere groei qua aantallen van de naam Sinkgraven. De vader van bovengenoemde is helaas nog steeds niet bekend. Wellicht een Singraven. Zo ja, beland ik in Grafschaft Bentheim en kan ik de gevonden Singraven in de stamboom opnemen. Havezate Singraven lijkt puur een naamsovereenkomst te zijn, maar toch noemenswaardig ook qua historische waarde. Met vriendelijke groeten, Dolf Sinkgraven Aschendorf, Emsland (Duitsland) 15 juli 2008 sinkgraven@hotmail.com
Hallo Marcel, Wat een schitterende site zeg. Zeer interessant. Complimenten hoor. Dan ben ik nog steeds een goedwillende amateur die vooralsnog wat ik zoek en vind in Aldfaer zet. Ik kwam op je site omdat de moeder van mijn man Tetteroo heet, Johanna Petronella, geb. 16-6-1907 in Apeldoorn, ovl. 12-3-1980 te Voorburg; volgens mijn man Johannes Pieter Levinus Wezepoel, via Wassenaar in Voorburg terecht gekomen. Daar gehuwd met P.J. (ws. Pieter Levinus) Wezepoel, geb. 4-12-1906, ovl. 22-7-1969. Is er van haar aansluiting te vinden in jouw gegevens?
Bij voorbaat dank en in ieder geval succes met de site, hart. groeten Nel Pannekoek, Vlissingen 13 juli 2008 wezepan@zeelandnet.nl
hallo, Een oom van mijn vader, Gerard van Velzen heeft stamboomonderzoek gedaan in de jaren 60. Daar kwam uit dat wij inderdaad daar familie van zijn. Nu ben ik zelf op zoek naar neven en nichten van mijn vader, Cornelis Johannes van Velzen, geb. te Delft 28 jan. 1919. Kunt u me daar mee voort helpen. Alvast dank, Marian van Delft van Velzen. 13 juni 2008 ateljeetje@wxs.nl
Op dit moment schrijf ik een lemma over Catharina de Grebber voor het Digitaal Vrouwenlexicon Nederland (DVN) www.inghist.nl/onderzoek/projecten/dvn . Op zoek naar informatie kwam ik ook op jullie mooie uitgebreide site terecht. Wat een onderzoek en wat een werk moet dat jullie gekost hebben! Compliment daarvoor. Daarop ook het treurige spectaculaire verhaal van de schaking van Catharina de Grebber, dochter van Alyt van Tetrode door jonker Gerrit van Raaphorst. Alyt van Tetrode wordt bij jullie beschreven bij de Genealogie van Arent van Tetrode VII. Zij kreeg nummer VIII-22. Ik bleef steeds steken op het stiefvaderschap van Pieter de Grebber. Hij zou niet de biologische vader geweest zijn van Catharina. Steeds wordt Lodewijk Aernt Vranckenszoon als de eerste echtgenoot van Alyt van Tetrode genoemd en ook als vader van Catharina. Ik ben dus verder aan het zoeken gegaan en vond in De Navorscher 47 (1897) bij geslacht- en wapenkunde het volgende: "Lodewijk van der Meer, zoon van Arend van der Meer en Jacobmyne Claesdr, huwde Margaretha van Tetterode, wier moeder was Alyt de Grebber. Hij sneuvelde bij Overschie 6 maart 1488, begraven te Delft in het familiegraf, met dit opschrift: "Lodewijk Arentsz. starf in den oorlog tot Overschie onder het gebied zijns vaders 1488, wiens wijve was Margaretha van Tettrode". Hadden een Kind: Catrine van der Meer, huwde Mr. Hieronimus van den Dorpe, raadsheer in den Grooten Raad te Mechelen." Als noot wordt hierbij gegeven: Van der Aa, Biogr. woordenboek en de aldaar aangehaalde werken. Voor mij is dit aanleiding om Catharina de Grebber niet als stiefdochter van Pieter de Grebber te noemen, maar als volle dochter van hem en Alyt van Tetrode. Waarschijnlijk is degene die aannam dat Lodewijk A.V. v.d. Meer met Alyt van Tetrode getrouwd was in verwarring gebracht door "Alyt de Grebber". Vrouwen bleven in officiële stukken altijd genoemd met hun eigen (achter)naam met de toevoeging huysvrouw van .... Ik vind het wel zo netjes om jullie dat te laten weten. Mochten jullie overtuigende bewijzen hebben dat Lodewijk toch de eerste echtgenoot van Alyt van Tetrode was en ook de vader van Catharina, dan zou ik dat natuurlijk graag van jullie willen weten. Zodra het lemma op de site van het Vrouwenlexicon wordt gepubliceerd, laat ik jullie dat via dit email-adres weten. Met vriendelijke groet,
Drs. Marja Volbeda Utrecht 18 maart 2008
Mijn complimenten voor de website. Aangezien ik me verdiep in de natuurlijke en cultuurhistorische geschiedenis van het Haagse bos, heb ik een vraag. U noemt bij Jeroen Willemsz van Tetrode beheert voor prins Maurits het Haagse Bos in 1591. “Vermoedelijk is het Haagse Bos in 1639 overgegaan in handen van de gemeente Den Haag.” Waarop stoelt u deze mening en heeft u daar bronnen voor? Rob Visser 17 maart 2008
Dag Marcel,
Door een nicht van mij werd ik geattendeerd op een vraag in je gastenboek. Het schilderij waar Peter van der Rijken naar vroeg is vrijwel zeker door wijlen mijn vader, Frits (Lambertus Frederik Theodorus Jacobus), geschilderd. Hij was toen 26 of 27 jaar, zijn geboortejaar was 1909. Ik ben in het bezit van 2 schilderijtjes van hem uit 1936 en een jeugdwerkje uit 1920. Mijn 94-jarige moeder heeft ook een werkje uit 1936. Ik weet dat een tante van mij (zuster van mijn vader) twee schilderijen heeft maar weet niet uit welk jaar.
Ik ben zeer blij verrast, kende dit werk totaal niet. Mijn vader heeft bij mijn weten, door allerlei omstandigheden, helaas niet veel geschilderd. Het verhaal gaat dat hij graag naar de kunstacademie wilde en daar ook aangenomen was (?) maar niet mocht van zijn vader. Het werk is definitief zijn stijl en heeft zijn signatuur. Mijn vader hield van de oude meesters en schilderde alleen stillevens behalve het jeugdwerk uit 1920. Dit werk stelt Falstaff voor. Hij had zeer beperkte middelen en gebruikte meestal karton om op te schilderen. Helaas heb ik zijn talent niet gekregen maar mijn jongste broer Marius (59) wel. Deze woont momenteel in Düsseldorf en is kunstschilder. Ook hij heeft er helaas niet zijn beroep van kunnen maken.
Ik stuur een paar foto's van de werkjes die ik heb. De signatuur vertoont zeer grote gelijkenis met het werk dat Peter van der Rijken in zijn bezit heeft. Ik vraag me af of er nog meer schilderijtjes van mijn vader in omloop zijn. Zou het graag willen weten. Mocht je nog vragen krijgen c.q. hebben dan ben ik te allen tijde bereid te helpen. Misschien is Peter van der Rijken bereid zijn schilderij te verkopen? Zou je hem mijn e-mailaders willen geven s.v.p.? Daar zou ik je zeer erkentelijk voor zijn.
Veel succes met de site die er prachtig uit ziet. Ik kijk zo af en toe om bij te blijven.
Vriendelijke groeten en alvast zeer veel dank, Suze van Tetterode
18 februari 2008

Hallo,
seit mehreren Jahren beschäftige ich mich mit der in Deutschland, Dänemark, Schweden und Finland vertretenen Familie Korseman, deren sämtliche Mitglieder von einen 1712 in Helsinki geborenen Johan Korseman abstammen. Bei meinen Recherchen habe ich wiederholt die Vermutung gehört, daß dessen Vorfahren möglcherweise aus Holland eingewandert sind. Als ich in "Leidschendam tussen 1500 en 1800" nun las, daß ein Adriaanz Korseman um 1550 ein Magritgen van Tetrode geheiratet hat, wurde ich hellhörig . Jetzt möchte ich über Adriaanz Korseman und insbesondere über seine männlichen Nachkommen gerne mehr erfahren und frage Sie, ob sie mir dabei helfen können. Sie können ruhig auf Nederlands antworten. Mit freundlichen Grüßen

Hanno Goos hanno.goos@gmx.de
9 februari 2008
Beste Marcel,
Via Google ben ik op jouw site terecht gekomen. Ik zoek gegevens over een kunstschilder die zijn werk signeert met "F v Tetterode '36". Het schilderij heb ik gekregen uit de nalatenschap van mijn ouders.
Voor zover ik weet hebben zij het weer gekregen van familie van de man van een zus van mijn vader. Is er jou iets bekend van een kunstschilder die dit schilderij gemaakt kan hebben? Ik zal een tweetal foto's toevoegen van het schilderij. Een van het totaal en een specifiek van de signering. De afmeting is 30 x 40 cm.

In afwachting van een reactie,

met vriendelijke groet,
Peter van der Rijken
Zondag 6 januari 2008

Prachtige site over de familie Tettero. Een oom van mij heeft de stamboom ooit eens uitgezocht. Maar omdat ik toen te jong was heb ik nooit naar de uitkomst gevraagd. Daarom is deze site voor mij zo heerlijk om eens door te kijken en toch wat van de achtergrond mee te krijgen. Intussen heb ik gezien dat zeer oude familieleden ook gereageerde hebben op jouw site, wat misschien weer leidt tot mooie contacten.
Met vriendelijke groet,
Ron(ald) Tettero r.tettero@wanadoo.nl
Zaterdag 15 december 2007
Hallo Marcel,
Bij mijn onderzoek naar de familie Schuyl (Schuil en Schuijl) kom ik een Theodorus (ook Dirk) Schuyl (1616-1668) tegen die met Bartha van Tethrode trouwde. Dit huwelijk is in 1643 te Leiden. Haar vader en moeder zijn Willem van Tethrode en Susanna Bartholomeusdr.
Heb jij misschien meer informatie over dit echtpaar (Schuyl X Tethrode). Ik heb alleen een dochter Cornelia Schuyl, geboren in 1644.
Ik heb een heleboel informatie over Theodorus Schuyl en zijn voor-familie. Mochten we aansluiting vinden dan stuur ik je graag verdere gegevens.
Vriendelijke groet,
Judith Henstra, Houten (Ut.) genealogie@henstraweb.com http://www.henstraweb.com/

Antwoord: Ik heb op de site niets gevonden. Misschien kan Aad Tetteroo je verder helpen (e-mail: tette13@planet.nl Sigrid Undsetweg 125 3069 BV Rotterdam telefoon 010-2207163 Groet, Marcel Tettero
Maandag 10 december 2007


Beste Marcel Tettero,
al surfend door al uw mooie sites over Haarlem kwam ik bijgaand plaatje tegen van linnen bleken, dat we heel graag zouden gebruiken in het historisch tijdschrift Holland, als afbeelding bij een artikel over de stedelijke kapitaalmarkt in Haarlem. Hebt u het plaatje in een hogere resolutie (dat zou geweldig zijn), of kunt u aangeven waar jij het vandaan hebt? We zoeken trouwens ook nog een mooi plaatje van de scheepsbouw in Haarlem. Volgens mij hebt u een enorm bestand, misschien zit daar iets bij? we kunnen natuurlijk bij de afbeeldingen naar uw site(s) verwijzen, als wederdienst.

Bij voorbaat dank,
met vriendelijke groet, Annemarieke Willemsen
Eindredacteur Holland 19 december 2007


Beste Marcel Tettero
Wij, mijn zusjes, broer en ikzelf, hebben nauwelijks contact met andere Tettero's, behalve met een stokoude nicht van mijn vader in Hilversum en haar zussen. Zij zijn kinderen van een veel oudere broer van mijn vader. Mijn vader was enig kind uit het tweede huwelijk van mijn grootvader die aan het begin van de vorige eeuw een fotozaak in Bussum had. Deze nicht Annie heeft ons ooit het resultaat van een stamboomonderzoek laten zien. Zij woont in Hilversum en haar zussen wonen ook in het Gooi. Heel erg leuk! De site ziet er ook goed uit. Ik wist dat de familie in oorsprong uit de omgeving van Haarlem komt. Ik ga thuis nog eens wat beter kijken. Ik wil je in ieder geval hartelijk groeten en zal je, zo je dat wilt, graag meer informatie sturen.
Met hartelijke groet,
Liesbeth Tettero Weesp 26 november 2007
Dag,
Ik ben in het bezit van een micro Bijbel (5 x 5 mm) met daarin het Onze Vader in verschillende talen. Graag zou ik de waarde van dit boekje willen weten. Ik hoop dat u mij hierbij kunt helpen. Meer informatie over de kleinste bijbel Met vriendelijke groet,
Tom Borsboom 13 september 2007
Beste Marcel,
Bij het zoeken naar illustraties voor het Iepenboek, kwam ik op je site de tekening/schilderij van de uitspanning Kraantje Lek en daarop twee iepenbomen tegen. Weet je van wanneer deze illustratie dateert?
met vriendelijke groeten,
Leo Goudzwaard - Antw: uit de 18 eeuw. Kraantje Lek is al 450 jaar oud.
Rijke Haarlemmers trekken vooral in de 18e eeuw naar deze plek in de ambacht Tetterode.
Geachte Hr Tettero
Prachtige, uitgebreide site. Waarschijnlijk veel tijd in gaan zitten. AJM Tetteroo uit Rozenburg onderzocht ook onze stamboom. Mijn vader is daarin van XII, 36 d, nr 8: Johannes Antonius. Hoe verhouden deze families zich tot elkaar? Ik kan “onze” tak namelijk niet goed ontdekken in uw gegevens. Dank voor de moeite!

Groet,
Geert (Gerardus) WM Tetteroo, Rotterdam, donderdag 6 september 2007


Beste Marcel,
Ten eerste mijn complimenten voor je website. Leuke verhalen, die met genoegen heb gelezen. Ik onderzoek de stamboom van o.a. Meerburg. Het volgende. Cornelis Jansz Meerburg, geboren circa 1656 te Stompwijk trouwt op 15 mei 1685 te Voorschoten met Maertje Jans van Tetrode. Wie is deze Maertje? Weet jij wie haar ouders of grootouders kunnen zijn?
Bedankt voor je hulp. Met vriendelijke groet. Frans Krom Website: www.familiewiersema.nl
Zondag 20 augustus 2007
Geachte Marcel Tettero,
Voor onderzoek over de oudste acht hofjes in Leiden (inclusief het Stevenshofje, gesticht door een Van Tetrode) kwam ik terecht op uw zeer uitgebreide en informatieve website. Ik heb daar veel aan gehad, dus ik wil u bij deze graag bedanken voor al het werk dat u erin hebt zitten. Uiteraard verwijs ik in de noten bij mijn tekst naar uw website.

Op dit moment ben ik bezig met het bestellen van de laatste afbeeldingen voor het boek. Ik zou graag een foto plaatsen van de "Boom van Tetroe" door C. van Alkemade die ik op deze pagina tegenkwam Weet u misschien waar het origineel van deze tekening is?

Bij voorbaat dank voor uw hulp, met vriendelijke groet,
Wietske Donkersloot
historicus / kunsthistoricus
LEIDEN mail@wietskedonkersloot.nl 11 juli 2007
Geachte heer,
Ondergetekende maakt op verzoek een naslagwerk van de woning Gravenstraat 5 te Dordrecht. Gedurende enige tijd was dit pand eigendom van Leendert Tetteroode (ook geschreven Tetterode). Hij was een zoon van Leendert Tetteroode en Cornelia van der Jagt en geboren op 30-10-1806 te Zierikzee. Hij huwde op 6-4-1831 te Dordrecht met Jelletje Staps en begint in Dordrecht een biljartfabriek. Wellicht bent U geïnteresseerd in mijn Dordtse gegevens en kunnen we eventueel informatie uitwisselen? Het overlijden van de enig nagelaten zoon en erfgenaam volgt hieronder.
Met vriendelijke groeten,
Angenetha Balm 11 mei 2007
Hallo Marcel,
Geweldig, wat jullie tot stand hebben gebracht. Met veel plezier kijk ik op de sites. Sinds kort ben ik ook op internet naar voorouders aan het zoeken. Zo ben ik o.a. terecht gekomen bij Maritgen Jansdr van Tetrode en ook bij Dignus Jansz. de Roo.
Ik stuur hierbij een stukje van mijn stamboom waar het uw gegevens raakt. Wat ik graag wil weten is: waar heeft Dignus Jansz. precies gewoond, want er is sprake van een boerderij http://angel.regioportals.nl/tctubantia/Img/Lisse/Koning.htm en staat zijn handtekening bij het stuk over de rekeningen van de kerk in Lisse?
Misschien kunt u mij verder helpen?
Bij voorbaat mijn dank en vriendelijke groeten,
Olga van der Meer,
Holthees
7 mei 2007
New York Times: Frick Collection exposeert weer onbekende meesters zoals Willem van Tetrode
AN ‘ECCENTRIC’ AT THE FRICK
Unlike large museums that present shows of work by big-name artists to increase attendance, the Frick Collection enjoys introducing its visitors to little-known masters. Over the years it has organized exhibitions of works by artists including Jean-Baptiste Greuze, an 18th-century French draftsman and painter; Willem van Tetrode, a Renaissance sculptor; and Jean-Étienne Liotard, an 18th-century Swiss painter. In October it will present yet another show on a somewhat obscure artist: the 18th-century French draftsman, etcher and painter Gabriel de Saint-Aubin.
New York, 27 april 2007 Bron.
Dag meneer Tettero,
Mijn echtgenote - Jannie Van der Poel - stamt af van Clara Jansdochter van Sparwoude. Als ik Clara Jansdochter van Sparwoude op Google intoets, kom ik ook op uw website terecht. Maar ik kan geen tekst over deze bekende dame vinden. Kunt u ons informatie geven over de relatie met de familie Tettero ? Trouwens mijn compliment voor uw interessante website ! Alvast bedankt voor uw reactie.
Met vriendelijke groeten, Cees van der Meij & Jannie Van der Poel 3 april 2007
Geachte heer Tettero,
Voor het cliëntenblad van Verpleeghuis en Reactiveringscentrum Zuydtwijck te Leiden, onderdeel van de stichting Zorgcentra Vlietlanden, zouden wij graag gebruik willen maken van twee afbeeldingen van uw site. In het komende nummer van ons cliëntenblad (oplage: 400 exemplaren) staat namelijk de nostalgie van ons verpleeghuis centraal en wij willen laten zien dat in de verre geschiedenis de naam en het huis Zuidwyk al bestonden. Het betreft de oudste tekening van Zuydtwijck, vermoedelijk van voor de belegering van Leiden in 1573 en het wapen van Tettero, aangezien Aernt van Tettero schout was in het huis Zuidwyk. Staat het ons vrij deze afbeeldingen van uw site te gebruiken? Uiteraard sturen wij u, mocht u daar prijs opstellen, een exemplaar van het magazine. Met vriendelijke groet,
Mijni van doorn, secretaresse Stichting Zorgcentra Vlietlanden, Locatie Zuydtwijck Aaltje Noordewierlaan 50 LEIDEN
Donderdag 8 maart 2007
Geachte mevrouw meneer,
Beste Marcel, Hartelijk dank voor de medewerking en het beschikbaar stellen van materiaal voor het boek Hogers & Hoogers. Ik vind jouw site een van de beste als het gaat om korte maar gedegen informatie, ook de verzorging is subliem! Het onderdeel soldaten maar ook de gebruikte afbeeldingen zijn in een woord prachtig te noemen. Ik wens je dan ook, voor je site, veel bezoekers en succes !!! Nogmaals dank en vriendelijke groet, J.C.Hoogers (schrijfster van het boek Hogers & Hoogers)
Dinsdag 6 maart 2007
Beste Marcel, Leuke website over Haarlem!! Op de website staan verschillende mooie foto’s van Haarlem. Graag zou ik er drie (de eerste, de derde en de vijfde op ‘Geschiedenis van Haarlem de hoofdstad van Noord-Holland’) gebruiken om op onze nieuwe website te zetten. Ik ben benieuwd naar je reactie. Met vriendelijke groeten, Emilie Velu www.HaarlemseUitjes.nl
Dinsdag 27 februari 2007
Hoi Marcel
Mijn naam is Froukje van Tetterode. Ik ben de jongste telg van Edo van Tetterode. Volgens mij is mijn opa Will van Tetterode in 1982 overleden. Ik zag dat de datum van zijn overlijden ontbrak. Complimenten voor deze mooie site. Gegroet Froukje van Tetterode
11 januari 2007
Geachte heer Tettero,
Mijn complimenten met uw internetsite over Tetrode. Mij interesseert tak nr. 6. Genealogie van Willem Ver Baerte. Naar mijn mening was Ver Baerte een dochter van Claes van der Woude. Claes was een broer van Jacob van der Woude, heer van Warmond. Ik heb een aantal aanvullende gegevens voor u. Ik ben echter niet goed in het verzenden van bijlagen bij e-mails. Daarom mijn vraag: Kunt u mij een correspondentie adres opgeven. Ik zend u mijn gegevens dan zo spoedig mogelijk per post.
Vriendelijke groet,
Wim Schmelzer, Haarlem
6 januari 2007
AVRO's kunstquest heeft deze website gebruikt bij het maken van de eerste aflevering van Kunstquest. Achmed Akkabi stuurt twee kinderen erop uit om een aantal vragen te beantwoorden waarvan de antwoorden op deze homepage zijn te vinden. Bijvoorbeeld vragen over het familiewapen van Van Tetrode op het schilderij van burgemeester Van der Meer van Haarlem, een schuttersstuk van Frans Hals waarop Lucas van Tetterode staat en over Malle Babbe die in de Vergulde Leggende Bastaard Pijp van Cornelis van Tetrode werkte. Zie de uitzending van 16 december 2006.
Hallo Marcel Tettero,
Ik ben Julia Hertzberger en ik moet mijn spreekbeurt over De Stinkende Emmer houden. Ik wou vragen of ik misschien wat informatie van u kan krijgen? Groeten JuliaHertzberger@hotmail.com.
24 november 2006
Beste Marcel,
heb je ooit gehoord van ene freule genaamd Anne handeine (onleesbaar) van Wassenare van Waermont ? Zij moet hebben geleefd in de tweede helft van de zestiende eeuw en was meer dan waarschijnlijk familie van vrouwe Margaretha van Wassnaar, de moeder van Lumey ; haar naam komt voor in een kookboek (!) dat deel uitmaakt van de "van der Mark van Lummen"- archieven die, via Filips van der Mark (broer van Lumey) zijn terechtgekomen bij zijn afstammelingen, de prinsen van Arenberg. Alhoewel 'Holland' in de huidige betekenis nog niet bestond, moet voornoemde dame een 'Hollandse' zijn geweest, = dat blijkt o.m. uit haar taalgebruik en alhoewel het 'Nederlands' in de huidige betekenis nog niet bestond, toch is het kookboek in goed lees- en verstaanbaar Nederlands geschreven ; daarin komen substantieven voor zoals kabeljauw, een vis die de Limburgers, 450 jaar geleden, onmogelijk kunnen hebben gekend. Het identificeren van deze dame zou belangrijke gevolgen kunnen hebben voor onze gemeenschapelijke geschiedenis, waar wij zo naarstig mee bezig zijn.
Dank bij voorbaat en met mijn beste, persoonlijke groet, Willy Alenus++
OOSTENDE
14 november 2006
Hallo,
hier een berichtje van Rob Tetteroo uit Rijnsburg Zuid- Holland. Wil even aangeven dat mijn familie uit 4 generaties Tetteroo Bestaat.

Toon Tetteroo 93 jaar Voorhout
Ton Tetteroo 56 jaar Voorhout
Rob Tetteroo 30 jaar Rijnsburg
Melle tetteroo 0 jaar Rijnsburg
Lache toch !!!!
Groetjes R.Tetteroo@casema.nl 26 oktober 2006


Geachte meneer Tettero,
Graag zou ik u een vraag stellen over het volgende. Voor een project over het Muiderslot in de Middeleeuwen stellen wij een lespakket samen gebruikmakend van bestaand materiaal. Dit doen we met een aantal basisscholen in en om Muiden samen. Graag zouden wij uw materiaal over Floris V van het internet in de lesmap willen doen. Kunt u ons zeggen of dat zou kunnen en of er copyright protected materiaal op uw site gebruikt wordt? Het betreft hier een niet commercieel project. Wij hopen dat u geen bezwaar hebt tegen het gebruik,
met dank en vriendelijke groet,
Anne van Ogtrop
Donderdag 5 oktober 2006
Beste Marcel
Wat een mooie en uitgebreide site heb je gemaakt! Ik woon sinds 2000 in tetterode, entresol, aan de Da Costakade. prachtige plek (en ik hou van de symboliek, om als freelancejournalist in een voormalige lettergieterij te wonen).
hartelijke groet,
Jaïr 22 september 2006
Geachte heer,
Komt de naam Cornelia (of Kornelia) Tetrode u bekend voor? Ze is geboren in Loosduinen, haar ouders zijn Pieter Tetrode en Geertrui van der Bol. Ze trad 9 december 1846 in Den Haag in het huwelijk met weduwnaar Hartog Salomon Pruikemaker en was toen 35 jaar oud. Uit haar huwelijk worden twee kinderen geboren: Saartje en Salomon. De vader overlijdt in Den Haag op 23 oktober 1850. Mijn belangstelling gaat uit naar de jeugd van Saartje Pruikemaker. Mocht u iets over dit gezin en met name het lot van de moeder weten, houd ik mij aanbevolen!
Met vriendelijke groet,
Ruud Poortier Rijswijk zh 20 september 2006
Antwoord:
Zie: Gezin Tettero en Tetrode
Indrukwekkende website !
www.petanque-bloemendaal.nl
Frans Baert info@baert-site.nl
2 september 2006
Beste Marcel.
Complimenten voor de uitstekende site! Ik ben op zoek naar meer details over een echtpaar Hartmans/ Van Tetterode die ik op de site niet tegenkom. Het gaat om: Harmen Melis Hartmans (15 jul. 1892 te Oosternijkerk (Fr.) - xx, zoon van: Melis Harmens Hartmans en Trijntje Jacobs Koopmans) op 25 sep. 1919 te Hoorn gehuwd met Johanna Cornelia van Tetterode (ca. 1899 - xx, dochter van Florus van Tetterode en Geertje Lakeman). Wellicht blijkt toekomstig dat dit echtpaar bij jullie onderzoek past, of wellicht kan één van de gasten hierover meer duidelijkheid geven.
Vriendelijke groet,
P. Hartmans
21 augustus 2006
Zeer geachte heer Tettero,
Met belangstelling heb ik de stamboom van Maarten Tettero gezien. Nu zou ik u graag het volgende vragen. De overgrootmoeder van mijn betovergrootmoeder (Paulina Geertruide van der Mandele gehuwd met Jan Schippers, beiden zijn de grootouders van de moeder van mijn moeder ) was Johanna van Ro(o)den. In 1750 huwde zij met Johannes van der Mandele (in de hervormde kerk in Scheveningen). Zelf was zij RK gedoopt te Veur (Voorschoten) op 27 december 1729 als dochter Cornelis Dignomse van Rooden of Roteren en Cornelia Loose. Vermoedelijk was haar vader beroep een kleine veehouder. In een deel van serie Prometheus (kwartierstaat van der Tas-Einthoven) van der Mandele las ik dat Johannes Dignomse van Rooden of Roteren op 4 januari 1721 met Cornelia Teunisd. Loosde trouwde. Volgens deze kwartierstaat was hij afkomstig uit Lisse. Zijn ouders waren Dignom Jans. Rode en Adriaantje Cornelisd. uit Warmond. Vermeld werd dat dit niet zeker is. Heeft Dignom Jans. Rode ook een familieverhouding met de familie Rode die toen ook in Lisse/Warmond woonde? Stamt hij dan ook indirect van de familie van Tetterode af? In Warmond/ Lisse woont nog steeds een familie van Rooden. Zij hebben zelfs een familieboek dat helaas niet verder gaat dan omstreeks 1720. Overigens huwde in Leiden 1665 een Cornelis van Rooden voerman uit Voorschoten. Een duidelijke relatie met de Veurse en Warmondse/Lisse families is mij niet bekend. Bovendien is er ook een RK familie van Rooden in Noordwijkerhout. Mogelijkerwijze zou u informatie kunnen geven over de voorouders van Cornelis Dignomse van Ro(d/te)eren.
Vriendelijke dank voor uw moeite.
Met vriendelijke groeten
E. van Rossem e.leider@planet.nl
21 augustus 2006
Geachte heer Tettero,
Met veel genoegen uw verhandeling over Floris gelezen. Het is overigens der keerlen God (God van de boeren). Opvallend is het ontbreken van Gerard van Velsen in uw relaas over de moord op Floris. Ook miste ik de mededeling dat Witte van Haamstede, die u uitvoerig beschrijft, een bastaardzoon van Floris was. Die twee gegevens hangen inhoudelijk samen. Gerard was de enige van de drie edelen die geen politieke reden voor de moord op Floris had. Bronnen suggereren daarom dat errwraak de reden was. Floris had wellicht de vrouw van Van Velsen verleid. Wie dat was, staat niet vast maar waarschijnlijk een meisje Persijn, want na de moord en de spijkerton waarin Gerard eindigde, is zijn gezin naar Duitsland uitgeweken en als ze later terugkomen voeren ze de naam Persijn. De suggestie van de verleiding is ontsproten aan de reputatie van Floris als rokkenjager (welke machtige man is dat niet? Geen beter afrodisiacum dan macht) waaraan Floris al de bastaardzoon had overgehouden.
Met vriendelijke groet,
F.J. van Velsen
7 augustus 2006 fjvelsen@xs4all.nl
Beste heer Tettero,
Graag wil ik u meedelen dat er binnenkort een publicatie verschijnt bij de Historische Kring Haaksbergen. Het betreft een boek waarin de voorouders van mijn grootouders (van moederskant) worden beschreven. Dus een kwartierstaatmatige uitgave. Mijn oma is onlangs 90 jaar geworden en bij die gelegenheid is het boek gemaakt. Oma's moeder was Hanna Westendorp. Zij had in Enschede een oom en tante genaamd: Johannes Westendorp en Hendrika Horck en die namen zag ik op uw site staan. Uw moeder is een Westendorp begreep ik. Het gezin waaruit Johannes Westendorp is geboren en zijn voorouders (zover ik de gegevens heb) worden in het boek beschreven. Als u belangstelling hebt moet u me even uw adres doen, dan zal ik zorgen dat u via de Historische Kring een bestelformulier krijgt. Met vriendelijke groet,
Eric Ooink Haaksbergen
24 juli 2006
Beste Marcel,
Ik ben bezig met het samenstellen van de parenteel van mijn zoon Koen. Eén van zijn voorouders is Gijsbertha Tetteroo. Zij trouwde met Willem van den Berg en zij kregen 15-07-1843 een dochter: Jacoba van den Berg (geboren in Rotterdam). Al surfend kwam ik op jouw - overigens bere-interessante - website. Weet jij of er een link bestaat tussen Gijsbertha en de Tetteroo's op jouw website? Met vriendelijke groet, Niels Deen Enschede
N.G.Deen@utwente.nl Homepage 23 juli 2006
Geachte heer Tettero
Mijn oma van moederszijde was een Tettero. Ik heb haar in uw genealogiebestanden niet kunnen vinden. Bijgaand (rechts) haar bidprentje en dat van haar man, mijn opa Theodorus Cornelis Verlaan.
J.C. Eggermont (Joopegg@casema.nl)
12 juli 2006
Dear Mr Tettero,
I apologize for writing in English.
On your family website, I found information about Clara van Sparwoude. With Babel Fish I was able to learn something of her, but am not sure I grasped all the information. I write to you because in my own genealogy I found a reference to her, and am hoping you can help me understand the relationship.

On 5 October 1755, Jan Laroy/Le Roij married Christian den Antrekker in Zierikzee, Zeeland. A 1948 Article in Nederlands Archief voor Genealogie en Heraldiek showed that their daughter, Anna Laroy/Le Roij, married Cornelis Buijsse on 14 August 1799. In that genealogy is the following sentence: "Christina den Antrekker was deelgerechtigde in her jaarlijksch legaat van Clara Jansdochter van Sparwoude, en derhalve ook haar afstammelinge."

Would you be able to help me understand what this means, and what the relationship is between Clara van Sparwoude and Christina den Antrekker? The page on your website says that a genealogy for Clara has been constructed; is Christina in it?

Thank you in advance for your kind help,

Sincerely,
Peter Wielhouwer
Mattawan, Michigan, USA
Woensdag 14 juni 2006


Geachte mijnheer Tettero,
Zeer indrukwekkende site. Ik zoek mijn nicht Jacqueline Tettero, geboren op 30 juli 1959, en mijn neef Ronaldus Johannes Theodorus Tettero, geboren 10 december 1960. Voorheen woonden zij in Leidschendam. Ikzelf ben Mevrouw Anthonia Maria Gerarda Tettero, geboren 4 december 1939 te Voorburg.
Met mijn hartelijke groeten Tony van Klaveren-Tettero
Zondag 14 mei 2006
Beste Marcel,
Gisteren heeft onze tak van de familie Tetteroo met alle nog levende neven en nichten een reünie gehad in Leiderdorp. Iemand maakte me attent op jouw site, geweldig wat een leuke informatie! Heel erg bedankt!
Ronald Tetteroo
Bonaire, Maandag 23 april 2006
Interessant om zoveel over de Tetteroo's te lezen. En dan nu nog een Peter Tetteroo die met muziek bezig is. Kijk maar eens op muziekstudio.blog.nl
Groet, Peter Tetteroo
Maandag 17 april 2006
Geachte heer Tettero,
Voor mijn studie landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, ben ik met een fictieve opdracht bezig om het landgoed Duinvliet te Haarlem te revitaliseren. Onderdeel van de Analyse is een historisch onderzoek naar de locatie en zijn omgeving. Uw website heeft me hierbij al enorm geholpen om de grote schaal in de vingers te krijgen. Nu is mijn vraag of u meer (gedetailleerder) kaartmateriaal en andere informatie betreffende het landgoed en haar omgeving heeft?
Met vriendelijke groeten, Jan van Mil
Woensdag 5 april 2006
Beste Marcel,
Dank voor je bezoek aan de website van onze Enterse oudheidkamer Buisjan. Ik heb jouw site opgezocht en stond er van te kijken! Magnifiek. Marinus Jansen, Enter
Zondag 2 april
Hello!
I found your website via Google and am looking for assistance. I am doing research on gruit and am trying to locate a copy of the recipe that was put into law in Haarlem around 1407. I am attempting to recreate gruit beer for a presentation to a group of brewers here in the United States. Can I assume that roasted gerstemouten is roasted barley and tarwemout is wheat? I'm most interested in whether the law in Haarlem specifies the spices in the gruit mix, since that's what usually seems to be the secret.
Here's the list, and a link I found with translations of herb names: sage, rozemarijn, duizend loof, laurier, jeneverbes, karwijzaad, anijs, dennehars, koriander en zoethout www.flyswatter.com
Joe Fling john@housemarshall.org, donderdag 15 maart 2006
Jopenbier


Geachte heer Tettero,
In mijn stamboom van de familie Brugman komt voor een Johanna Tetterode, ook geschreven als Jannetje Tetro, die rond 1750 getrouwd zou zijn met Berent Otto en in Leiderdorp twee kinderen laat dopen.
1. Otto 1753
2. Jannetje 1754
Otto (1753) trouwt met Hendrina Ewoutsdr Brugman. Kunt u mij verder helpen met Johanna?
Groet,
Mary Alers- Brugman, zaterdag 25 februari 2006
Hoi Marcel!
De link naar je gastenboek op je site werkt niet, dus dan maar even zo. Ik studeer Cultuurwetenschappen en zocht naar wat smeuïge achtergrondverhalen bij de theoretische stof over de Opstand. Via een collega-student die me de link gaf, kwam ik op jouw site. Wat een verrassing!
De site ziet er fantastisch uit, wat een karwei zal dat zijn geweest! Is het puur hobby of doe je dit in het kader van je werk/studie?
Ik ga er nog even op rondrommelen; fijn dat je al deze informatie openbaar hebt gemaakt!
Groeten,
Manuela Diels, woensdag 8 februari 2006
Beste Hr Tettero,
Voor mijn weblogonderwerp over Het Dolhuis heb ik op uw site geneusd en ben zeer verrast over alle informatie die hier te lezen valt. De informatie sluit naadloos aan bij mijn belangstelling voor historie. Ik vind het ook leuk dat op jouw site veel staat over Haarlem. Mijn zuster woont daar en ik heb er al veel vertoefd en van alles bezocht. Groet, Johanna
Johanna Lam vrouwejohanna@zaltbommelweb.nl
Zaltbommel, Nederland - zondag 15 januari 2006
Geachte heer Tettero, Ik ben zo vrij geweest om uw historie feitjes over de stevenshofjesmolen aan mijn weblog toe gevoegd te hebben in de vorm van een link. Ik woon nu al 21 jr in deze wijk en het heeft toch een rijke historie. Met vriendelijke groet, Frank Bonneur
Frank frankbonneur@hotmail.com
Leiden, Nederland - vrijdag 13 januari 2006
Leuke site !! kom er zelf alleen niet echt uit... (Antwoord: gebruik Google.nl en zoek met meer dan één trefwoord - bijvoorbeeld een plaatsnaam - en altijd het woord Tetrode of Tettero).
Mark Tetteroo marktetter@hotmail.com
Voorschoten, Nederland - woensdag 11 januari 2006
Geachte heer Tettero,
Ik ben bezig met een publicatie over de heren van Oegstgeest en stuit daarbij op de toevalligheid [?] dat Willem II van Oegstgeest een zegel gebruikt dat lijkt op het zegel van een Van Tetrode, bewoner van Dampegeest, Limmen. Het is afkomstig van een van uw uiterst informatieve sites over de familie Van Tetrode.

Mijn vraag is: Waar komt dat zegel vandaan? Onder welk stuk bevindt zich dat? Waar is het te zien? Bestaat er een kleurenfoto van, of hoe zou ik daaraan kunnen komen? (Antwoord: Gijsbers en Van Loos uit Arnhem gaf in 1983 het boekje uit: Het huis Dampegeest bij Limmen van mr. dr. J. Blonje)
FH Lugt
Oegstgeest, Nederland - maandag 02 januari 2006


Ik heb met veel plezier de site gelezen. Wat leuk dat iemand dit heeft uitgezocht. Ik zal dit snel aan mijn vader Joop Tettero laten lezen.
Anne-Marie Tettero pcn_wass@yahoo.com
Wassenaar, Nederland - dinsdag 06 december 2005
Geweldige site, heb met belangstelling een deel gelezen (rest moet de komende dagen).
Dick Baars
Lelystad, Nederland - maandag 31 oktober 2005
Prachtige site. Ik kwam er op bij het surfen. Ik kom uit Haarlem en ben geïnteresseerd in heemkunde, vandaar. Twee opmerkingen: De naam Tetterode als synoniem voor Overveen is m.i. niet juist. Ik meen dat het aanduiding was voor een gebied ten zuidwesten van het Ramplaankwartier. Ik ken het nog en ik ben van 1963. Ten tweede de locatie. Ik heb de oude kaart vergeleken met de luchtfoto. De oude kaart klopt verassend goed als je kijkt naar waar zand (bos) en veen (grasland) gelegen waren. Als je dat op schaal combineert met de ligging van de Zijlstraat, kom je precies op Elswout uit. Dat is ook wel logisch. Het is wel makkelijk als je een landgoed wil bouwen dat je dat doet op een ouder goed. Dat scheelt een hoop gedoe met uitkopen van vele eigenaartjes. Eén koop volstaat dan dus. Zo ging (en gaat ?) het meestal. Complimenten ! Ronald
Ronald de Rooij ronaldannelies@hotmail.com
Zoetermeer, Nederland - zondag 14 augustus 2005
Met ontzettend veel plezier kennis genomen van alle fabels / mythen en wetenswaardigheden betreffende mijn al dan niet bestaande voorouders. Ruud tetteroo / Gouda
Ruud Tetteroo tetteroo41@zonnet.nl
Gouda, Nederland - zondag 14 augustus 2005
Met verbazing zie ik hoeveel informatie hier te vinden is over de familie Tettero. Erg leuk is ook dat ik een foto van mijn opa tegenkom (directeur Eigen Hulp). Ik zal hier zeker nog vaak terug komen om verder te lezen. Groeten,
bastettero@caiway.nl
Berghem, Nederland - dinsdag 02 augustus 2005
Leuk om mijn roots te ontdekken :-)
Paul Tetteroo paultetteroo@gmail.com
Nederland - woensdag 27 juli 2005
Wat een prachtige site !
Ik probeer maar heb nogal moeite een aansluiting te vinden bij uw Tetrode. Wij stammen af van Maritgen Jansdr, gedoopt ongeveer 1553. Dochter van Jan Danielsz (overleden voor 1578) en N.N. Gerritsdr Van der Meer. Ik heb geen zoekmogelijkheid gevonden ik hoop dat u me kunt helpen. Groeten vanuit een zonnig Parijs!
Nicolette Courtot ncourtot@wanadoo.fr
Parijs, Frankrijk - zondag 19 juni 2005
Home
Volgende pagina