Wandeltochten met afstanden van
9 - 13 - 16 - 23 - 30 - en 42 km

afgerond op hele kilometers

door de mooie natuur en het fris groene landschap van Zuid Limburg

  

   
De Zuid-Limburgse streek rondom Margraten bestaat uit tal van prachtige plekken, zoals het Savelsbos, het Eiland van Banholt, de Herkenrader Grub, de Schone Grubbe, Termaarder Grub, American Cemetery en nog veel meer. Ook de nabij gelegen Belgische Voerstreek vormt het prachtige decor van de Margratentocht. In dit landschap ligt de dorpskern Sint Geertruid centraal waar al vele jaren de startplaats wordt ingericht. Dit jaar beleven we de Margratentocht voor de 66e keer.
Met maar liefst een 6-tal wandelingen kunnen de deelnemers kennis maken met het prachtige landschap en de natuur.

 Daarnaast is voor 2019 gekozen voor het  kernthema:

           75 jaar Liberation Eijsden-Margraten  

Dit vanwege het bijzondere feit dat Zuid Limburg op 13 september 2019 zijn
75-jarig bevrijdingsjubileum viert van de
2e Wereld Oorlog .

 Als deelnemer kunt u onderweg op alle tochten intens genieten van de ontwakende natuur in de lente, het bos, de akkers en weilanden met de weelderige flora en fauna die deze streek zo bijzonder maken.
Tijdens alle wandelingen is onderweg een bezoek opgenomen aan de imposante erebegraafplaats van 8.301 Amerikaanse militairen die in de 2e Wereld Oorlog in deze omgeving zijn omgekomen. Daarnaast treft u op alle wandelingen een informatiecentrum aan over het thema van dit jaar. Een voor de naoorlogse generatie wellicht wat heftige, maar ook zeer educatieve blik in de historie die ook voor deze streek door de WOII geschreven is.
 

De organisatie is opnieuw handen van het wandelcomitť Sint Gertrudis dat weer z'n uiterste best doet om er een attractief,  sportief en gezellig evenement van te maken. 

Het geheel staat onder auspiciŽn van de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

        kWbn

 
 


 

 


Het weer     Wandelvereniging
          Limburg

 

 

 

.