De Zuid-Limburgse streek rondom Margraten bestaat uit tal van prachtige plekken, zoals het Savelsbos, het Eiland van Banholt, de Herkenrader Grub, de Schone Grubbe, Termaarder Grub, American Cemetery en nog veel meer. Ook de nabij gelegen Belgische Voerstreek vormt het prachtige decor van de Margratentocht. In dit landschap ligt de dorpskern Sint Geertruid centraal waar al vele jaren de startplaats wordt ingericht. Dit jaar beleven we de Margratentocht voor de 66e keer op Hemelvaarsdag.


 

EERSTE  EVENEMENT 2019
HEMELVAARTSDAG 30 MEI

 6 Wandeltochten met afstanden van
9 - 13 - 16 - 23 - 30 - en 42 km

afgerond op hele kilometers

door de
mooie natuur en het fris groene landschap van Zuid Limburg

 

Op 13 september 1944 werden de woonkernen die thans deel uitmaken van de gemeente Eijsden-Margraten als eersten van heel Nederland bevrijd van de de Tweede Wereld Oorlog.
In het kader van dit heugelijke feit zullen in de maand september 2019 diverse feestelijke evenementen plaatsvinden met veel aandacht voor onze vrijheid als dierbaar erfgoed.
Voor het wandelcomité dat jaarlijks de Margratentocht organiseert is dat reden voor de organisatie van een tweede wandelevenement in 2019.

 

OPVOLGENDE  EVENEMENT
LIBERATIONWALK 8 SEPTEMEBER

3 Wandelingen met afstanden van
8 - 12,5 en 18,5 km
in het teken van 75 jaar leven in vrijheid

 

Kies in de inhoudsopgave van deze website voor de gewenste nadere informatie

 

    Voor 30 mei, en heel in het bijzonder voor de Liberationwalk van
8 september, is dan ook gekozen voor het  kernthema:

           75 jaar Liberation Eijsden-Margraten  

 



Als deelnemer kunt u onderweg op alle tochten, zowel op 30 mei als op 8 september, intens genieten van de natuur, het bos, de akkers en weilanden met de weelderige flora en fauna die deze streek zo bijzonder maken.
Tijdens alle wandelingen is onderweg een bezoek opgenomen aan de imposante erebegraafplaats van 8.301 Amerikaanse militairen die in de 2e Wereld Oorlog in deze omgeving zijn omgekomen. Daarnaast treft u op alle wandelingen een informatiecentrum aan over het thema van dit jaar. Een voor de naoorlogse generatie wellicht wat heftige, maar ook zeer educatieve blik in de historie die ook voor deze streek door de WOII geschreven is.
 

De organisatie is in de handen van het wandelcomité Sint Gertrudis dat z'n uiterste best doet om er een attractief,  sportief en gezellig evenement van te maken. 

Het geheel staat onder auspiciën van de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

        kWbn

 
 


 

 


Het weer     Wandelvereniging
          Limburg

 

 

 

.