Welkom op onze site en van onze newfys Batico en Gaetano Jaffa

 
 

 Voorstellen

 Onze Newfoundlanders

 Nieuws

 In memoriam

 Contact

 Links

 

Voorstellen

Ik ben Marloes en woon samen met Ruud, onze tweeling Jasja en Jeske en onze newfy's Tico en Jaffa vlakbij het centrum van Tilburg.

De liefde voor de newfoundlander is als volgt begonnen:

Ruud en ik woonde net een paar maanden samen toen ik met een collega stond te praten bij mijn oude werkgever. We waren aan de praat geraakt en kregen het over honden. Ik zei tegen hem dat ik al heel lang graag een hond zou willen hebben, maar dit thuis niet mocht en nu ik samenwoon deze wens graag in vervulling wil laten komen. Hij vertelde mij dat er bij een kennis van hem een aantal newfoundlanders herplaatst moesten worden i.v.m. zijn priv-omstandigheden. Via hem zijn we in contact gekomen met de desbetreffende fokker en zo kwam Amy in ons leven. Een prachtige teef van 8 jaar oud met een eigenwijs karakter. Enja zo wordt je verliefd op het ras en komt het verlangen naar een pup. Na twee jaar komt Tico in ons leven een hond met een sterke drang tot werken. Op ruim 12,5 jarige leeftijd is ons Amy overleden en aangezien Tico het niets vond om alleen te zijn hadden we besloten om weer een pup erbij te nemen. Een jaar nadat Amy was overleden is Jaffa erbij gekomen en met hem gaan we af en toe naar een show toe.

Door veel bezig te zijn met de honden ben ik nieuwsgierig geworden in het wel en wee van deze dieren. Op aanraden van een kennis van mij ben ik KK1 gaan doen en hier in 2006 voor geslaagd. Door deze cursus werd mijn interesse voor de hond nog meer vergroot en ben KK2 gaan doen, uiteindelijk heb ik deze cursus twee keer gevolgd i.v.m. mijn zwangerschap in 2007 en ben in 2008 op examen gegaan en deze met een positief resultaat afgerond. Oktober 2008 heb ik de E&B-cursus bij de NNFC-club gevolgd, dit was een leuk opwarmertje voor de E&B opleiding van de Raad van Beheer. De E&B opleiding van Raad van Beheer heb ik gevolgd eind 2008 tot begin 2009. Aangezien ik geen examen heb gedaan ga ik de cursus nogmaals volgen zodra de kinderen naar school gaan, zodat ik overdag kan studeren.

Terug naar begin

 

Onze Newfoundlanders

 de Veldliggers Batico

 Gaetano Jaffa vom Aichemer Berg

Terug naar begin

 

Nieuws

Op 13 maart 2011 is Vrouwe Arianne uit de Polderklei gedekt door Jaffa, als alles goed gaat worden rond 15 mei 2011 bruine en zwarte puppies geboren. Voor fotos van Arianne en verslag van hun liefdesweekend zie pagina Jaffa.

Pagina Jaffa is bijgewerkt.

Pagina Links is bijgewerkt.

Helaas hebben wij moeten vernemen dat in de zomer 2010 op 11 jarige leeftijd de moeder van Tico is overleden en dat in het najaar van 2010 op 9 jarige leeftijd Benne (de zus van Tico) ook is overleden. Wij wensen de baasjes heel veel sterkte met dit verlies.

Terug naar begin

 

In memoriam

 Amica della Casa del'Orso

Terug naar begin

 

Contact

Marloes van Gool

Minister Mutsaersstraat 10

5041 CH Tilburg

013-5367545

marloes-newfy@home.nl

Terug naar begin

 

Links

Links

Terug naar begin

 

Laatst gewijzigd: 14-3-2011