Amica della Casa del'Orso

Geboren: 12-11-1991

Overleden: 17-06-2004

 

Terug naar hoofdpagina

 

 Amy

 Stamboom

 Showuitslagen

 Foto's

 

 

 

Amy

Op kerstavond 1999 kwam Amy op 8 jarige leeftijd bij ons wonen. Het was een hond met een sterke eigen wil die niks deed wat haar niet zinde. De eerste week had ze mijn rugzak al leeggeroofd en heerlijk in haar hok een hele reep pure verkade chocolade weggewerkt, een normale hond wordt er ziek van, maar ons Amy niet. Op het uitlaatveld was ze de koningin en elke andere hond toonde respect voor haar. Op haar gemak door het bos struinen en pootje baden vond ze heerlijk. Op tienjarige leeftijd kwam er een huisgenoot bij, maar dat vond zij maar niks en is twee volle weken boos geweest op het vrouwtje.

Na waterwerk met Tico en jij op deze leeftijd deed ook mee, daar zat je dan in de boot om eruit te springen en iedereen maar roepen aan de kant en met cakekruimels, maar jij bleef zitten en liet je lekker rond varen vlak voordat je weer bij het strandje was sprong je eruit en ging je de cakekruimels ophalen. Op elfjarige leeftijd wordt ze nog beste teef veteraan op de clubmatch van de NNFC en laat ze zien hoe makkelijk ze nog beweegt.

Op een gegeven moment kon ze haar plas niet meer ophouden vanwege ouderdom en sterilisatie, maar met de nodige accupunctuur kregen ze het weer onder controle. Uiteindelijk op twaalfjarige leeftijd krijgt moet ze heel erg veel plassen en na wat onderzoeken denken ze dat ze een hersentumor heeft. In mei 2004 zakt ze voor het eerst door haar achterhand en kan ze niet meer lopen, maar de dag erop na een goede nachtrust loopt ze weer als een kievit. Dan de fatale dag in juni, we zijn in Vught bij je oude baasje om je een goede borstelbeurt te geven en na de borstelbeurt zak je daarin elkaar. We hebben jou in de auto gedragen en thuis heb ik je weer er uitgetild in de hoop dat je na een goede nachtrust weer kon lopen, maar helaas dit mocht zo niet zijn. Toen hebben we besloten om je thuis in te laten slapen. De volgende dag kwam de dierenarts, nadat wij je verwend hadden met een pure reep verkade chocolade, kreeg je je eerst spuitje om te gaan slapen, na een flinke lik van Tico te hebben gehad ben je rustig ingeslapen, het laatste spuitje van dierenarts was eigenlijk niet meer nodig. Nu ik dit zo weer opschrijf na al die jaren komen de tranen toch weer boven. Je was zon bijzondere hond en dat vonden wij niet alleen.

Wij zijn zo blij en trots dat wij jou nog een mooie oude dag hebben mogen geven, maar we missen je enorm en we zullen je altijd in ons hart meedragen.

Rust zacht Amy en tot ziens!!!!

Terug naar begin

 

Stamboom

 Stamboom via Neufundlander Datenbank

Terug naar begin

 

Showuitslagen

Mooiste resultaat dat wij met haar hebben mogen beleven is dat ze op 11-jarige leeftijd beste veterane teef wordt op de clubmatch van de NNFC.

Terug naar begin

 

Foto's

Fotos Amy

Terug naar begin

 

Laatst gewijzigd: 3-8-2010