Terug naar hoofdpagina

 Tico

 Stamboom

 Gezondheidsuitslagen

 Showuitslagen

 Nieuws

 Foto's

 

 

Tico

Tico is op 10 juni 2001 geboren in Koekangerveld samen met nog 3 broers en 3 zussen. Zijn moeder is Anna-Bella v.d. Turfhoeve en zijn vader heet Hofmands Glamour Boy. Met 8 weken kwam Tico ons huis verblijden met al zijn grappen en grollen. Tico is een levenslustige hond met een wilskracht om voor je te werken. Samen met hem heb ik de gehoorzaamheidscursussen puppy, EG en VEG doorlopen. Daarna zijn we behendigheid gaan doen daar ligt toch wel zijn hart en ziel, eind 2008 zijn we gestopt omdat bij iets te warm weer hij niet meer met de groep mee kon doen. Ook is Tico een hond die graag uren wandelt, met hem zijn we een aantal keren in Oostenrijk geweest en flinke wandeltochten gemaakt. Zwemmen doet hij ook graag, het liefst met vrouwtje samen.

Op jonge leeftijd kreeg hij een gedragsprobleem. Nadat hij tijdens training tot twee keer door dezelfde hond is aangevallen zonder enige reden die daar vooraf ging en de dag daarna door een bulletje bijna dood is gebeten (hij beet namelijk 1 cm naast zijn hartslagadder) begon hij voortaan zelf als eerste aan te vallen. Ook zijn hyperseksueel gedrag was lastig zijn wij via een vriendin op de school van homeapathie terecht gekomen en zijn we gestart met een homeopathische behandeling. Na een aantal jaren behandelen en zelf heel veel met de hond trainen is hij er heel erg goed bovenop gekomen. Het lijkt erop dat hij een stofje te kort komt waardoor hij van slag raakt door het homeopathisch middel dat hij nog steeds krijgt, alleen nu een veel lichtere versie dan toen is hij nu weer een echte Newfoundlander met al zijn fijne karakter.

Op dit moment geniet Tico van zijn oude dag, lekker rondom en in het huis. Als hij op tijd zijn eten, snoepje, knuffel en wandeling krijgt is hij helemaal tevreden. Hij verkeert ook nog steeds in een goede gezondheid.

Terug naar begin

 

Stamboom

 Stamboom via Neufundlander Datenbank

Terug naar begin

 

Gezondheidsuitslagen

HD: C NW: 31 Bot:0 SA

ED: vrij

Terug naar begin

 

Showuitslagen

Nog in ontwikkeling.

Terug naar begin

 

Nieuws

Tico is op 10 juni 2010 9 jaar geworden en is nog in een uitstekende conditie.

Terug naar begin

 

Foto's

Fotos Tico

Terug naar begin

 

Laatst gewijzigd: 3-8-2010