Welkom.Over ons.Verjaardagen.Fotogalerij.Contact opnemen.

GEWITTERVAN.NL 2011 ©

 

Ontworpen door WebMatti en Joyce

Wall of fame.
Verjaardagen.
Voetbalpoule.
Sjaal op sjouw.
Agenda.

Rond 1996 kwamen enkele leden op het wonderbaarlijke idee binnen de carnavalsclub een blaaskapel op te richten. Omdat er maar weinig mensen echt een instrument bespeelden werd besloten gezamenlijk lessen te nemen.

 

Helaas is het doek gevallen voor de band. Op 26 maart 2011 hebben we op een waardige manier afscheid genomen.

In het begin van de jaren negentig is de club ontstaan uit een groep vrienden uit Drunen en omstreken. Naast het spelen van een wedstrijdje voetbal bij de plaatselijke voetbalvereniging (=SC Elshout) leek het deze vriendenclub leuk om met een eigen wagen aan een carnavalsoptocht mee te doen. Hiermee konden de activiteiten van de derde helft doorgezet worden in een ander groepsverband. 

 

Bij een carnavalsclub, hoort natuurlijk ook een pakkende naam. Uiteindelijk kwamen we op een Brabantse zinssnede, die onze ouders ons altijd nariepen voordat we gingen stappen.

 

.. enne, GEWITTERVAN hè, nie te laot thuis....., .... enne, GEWITTERVAN hè, nie te veul drinkuh war ....., ... enne, GEWITTERVAN hè, nie te veul aochter de meiden aon zitte...............

 

De eerste wagen was gebaseerd op het liedje van ene A. van Duin: 35 koeien. De kwaliteit stelde niet al te veel voor, maar plezier tijdens de voorbereidingen was er voor 10. In Zaandhaozenlaand reden we voor het eerst mee. De daarop volgende jaren hebben we ons beziggehouden met het bouwen van eigen carnavalswagens (en dus niet kopen !!). Met die wagens werd dan meegereden in de optochten van Zaandhaozenlaand en Haorendam. Het hoogtepunt was de eerste plaats tijdens de optocht van 1999. Onze nieuwe carnavalsschoenen (van Tendem natuurlijk) waren de aanleiding tot het bouwen van een enorme schoen met een aantal poppen daarbij.

 

Door het drukker wordende leven van alle leden was er steeds minder tijd en animo om een echte carnavalswagen te bouwen. We hebben nog een jaar als loopgroep meegedaan maar dit vonden we zelf geen succes.

 

Op dit moment heeft de paarse gekte zich inmiddels uitgebreid naar zo'n 60 leden (inclusief de schare mini-GEWITTERVANnertjes).

 

Dit jaar hebben we weer meegelopen met de optocht samen met onze kroost.

Superleuk om weer mee te doen.

Ooit zijn we gestart in fleurige tuinbroeken met daarbij rode en groene shirts. Na een aantal jaren vertoonden vooral de tuinbroeken de nodige zuipschade. Dit was het moment van een heroverweging van onze dresscode.

 

Als het maar PAARS is dan mag het gedragen worden door onze leden.

HOME.