Injecteer de bananen rondom met Amaretto met behulp van een injectienaald. Gril de bananen tot de schillen zwart zijn en ze van binnen zacht zijn. Snijd de bananen open, schep er quenelles* uit en leg ze op een lepel of op een bordje.

Klop het eiwit met de suiker tot een vaste massa en doe het in een spuitzak. Spuit het eiwit aan beide kanten tegen de banaan aan en kleur het eiwit met een handbrandertje. (niet te dichtbij, dan wordt het eiwit zwart of staat in brand)

Gril of rooster de amandel-schilfers.

Bestrooi de banaan quenelles* en eiwit met de gegrilde amandel-schilfers en decoreer het geheel met het rode fruit.

 

Variatie tip:

Wil je je bord nog versieren, maak dan een sjabloon, leg dit van te voren op het bord en strooi er voorzichtig (bv. met een                                       

 

• 2 rijpe bananen

• 1 dl Amaretto

• 1 eiwit

• 2 el suiker

• amandel-schilfers

• handvol rode vruchten

• een handbrandertje

• een injectiespuit

 

*Een quennelle is niets anders dan een soort ovaal

Bolletje of eivormig hoopje. Mooie quenelles krijg je door 2 eetlepels eerst in lauwwarm water te dompelen, één lepel voorzichtig in de tot quenelles te vormen massa te scheppen en met behulp van een tweede lepel tot een eivormig bolletje glad af te strijken.

 

 

HOME.
GETAPATERVAN
Gegrilde banaan met meringue en amandelen
Van: Joyce Koks
GeTapatervan.
zeefje) cacao-poeder op. Heb je een donker bord kun je poedersuiker gebruiken.


Extra informatie:
Merengue betekent schuimpje gemaakt van schuim van eiwit.
Ook is het een Spaanse dans.