HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Kook de groenten bouillon
was de spinazie en voeg deze bij de bouillon
Wanneer het geheel kookt op een laag pitje zetten.
Maak met de staafmixer de spinazie zeer fijn tot de soep (redelijk) glad is.
Voeg +/- 100 ml kookroom of crême fraiche toe en roer deze goed door.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer deze goed door.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Klaar!

Garneer de soep na het opscheppen met wat geraspte kaas.

 

Variatie tip:

Lekker met soepstengel / kaasstengel / stokbrood

 

 

                                                       

 

 

• 2 liter groenten bouillon

• 1 kg verse spinazie

• kookroom of crême    

  fraiche

• 200 gr. geraspte oude    

  kaas

• peper en zout

 


Andere benodigdheden:
• grote pan
• staafmixer

 

 

 

Spinaziesoep
Van: Astrid
Extra informatie:
Tip voor als je weinig tijd hebt: verse spinazie kan vervangen worden door een grote pot spinazie of pak diepvriesspinazie...