HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Steek de barbecue aan.

Rijg aan elk satéstokje afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui. Breng in een steelpan de sojasaus, sherry en suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur af.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes tot ze rondom goudbruin zijn.

Stamp in een vijzel of kom de sesamzaadjes, 2 tl sinaasappelrasp en peper. Bestrijk de spiesjes met olie en rooster ze in ca. 6 min. rondom bruin en gaar. Doop de spiesjes in het sojasausmengsel en rooster nog 1 min. Herhaal 2-3 keer tot de spiesjes omhuld zijn met een donker laagje. Leg op een platte schaal en bestrooi met het sesamzaadmengsel.

Serveer direct.

 

 

 

                                                        

 

• 400 g kipfilet, in blokjes

• 1 zak bosuitjes (3 stuks)

 in stukjes van 2 cm

• 100 ml Japanse sojasaus

• 100 ml medium dry

  Sherry

• 3 el suiker

• 1 sinaasappel,

  schoongeboend

• 1 el sesamzaadjes

• 4 el sesamolie

 

Materialen:

Satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

 

 

 

 

Japanse kipspiesjes met sesamzaad
Van: Claudia
Extra informatie:
Ongeveer in 25 minuten klaar.
Barbecue, rooster invetten.