HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Pinchos gamba’s

Marineer de gamba’s in de knoflookolie met oregano, basilicum en rozemarijn. Laat ze een paar uur in de koeling staan.

Prik de gamba’s op een sateprikker.

Grill ze een paar minuten. Klaar.

 

Variatie tip:

Gebruik i.p.v. een prikker een takje rozemarijn.

Ziet er erg leuk uit.

—-------------------------------------------------------------

Pinchos Kip

Strooi de tandoori massala kruiden over de kip. Meng dit goed door elkaar. Steek de blokjes op een sateprikker. Grill, bak of BBQ de spiesjes tot ze gaar zijn.

 

Mix alles voor het kipsausje door elkaar naar eigen smaak.

                                                       

 

Pinchos gamba’s:

• gamba’s (± 3 per stokje)
• knoflook olie

• oregano

• basilicum

• rozemarijn

 

Pinchos Kip:
• kip in blokjes  

• tandoori massala kruiden

 

Sausje voor bij de kip:
• 1 deel griekse yoghurt

• 1 deel kwark

• knoflook

• zeezout
 

 

 

 

 

Pinchos: Kip en Gamba’s
Van: Mignon
Extra informatie:
Pinchos hebben hun oorsprong in het noorden van Spanje. Pinchos zijn stukje brood, waar een gerecht op zit en waar een stokje doorheen is geprikt.