GETAPATERVAN
HOME.
GeTapatervan.
Aardappeltortilla
Van: Patricia
Extra informatie:
Dit recept is vertaald vanuit een Spaans Tapa boek door Patricia zelf.

• 2 teentjes knoflook

• 4 kleine uien

• ½ groene paprika

• ½ rode paprika

• olijfolie

• 3 grote gekookte         

   aardappelen

• 5 eieren

• 75 g zure room

• 150 g Spaanse geraspte

  schapenkaas (bijv.    

   Roncal of Manchego –   

   makkelijker in Nederland

  verkrijgbaar

• 2 el. uienzaadjes

• zout en peper

• prikkertjes

 

Smeer een ovenschaal (ca. 18 x 25 cm) in met olijfolie. Verwarm de over voor op 180 ° C. Pel de knoflook en pers deze. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Was de paprika´s, snij ze door de helft (je hebt maar een halve nodig) en verwijder het steeltje en de zaadjes en snij ze in kleine stukjes.

Verwarm een beetje olijfolie in een wokpan, bak de ui, vervolgens knoflook toevoegen. Voeg daarna ook de paprika toe en wok het geheel ca. 8 minuten. Laat daarna de groente afkoelen.

Snij de gekookte aardappelen in stukjes en voeg ze toe aan de groente.

Kluts de eieren, voeg de zure room, geraspte kaas, uienzaad en als laatste de groente toe.

Mix alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en smeer het geheel vlak. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven ca. 35 minuten op 180 ° C. Het binnenste mag niet meer zacht zijn!                           

                             Haal de tortilla uit de oven, snij deze in        

                             stukken en serveer op een schaal met een     

                             prikkertje.