HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

• 200 g verse spinazie

• 5 tomaten in partjes

• 1 ui

• 1 teentje knoflook

• olijfolie om te bakken

• peper en zout

• 4 eieren

• 4 el geraspte kaas

• 250 gr spekblokjes

 

 

 

 

 

Spiegelei met spinazie en tomaat
Van: Patricia
Extra informatie:
Dit recept is vertaald vanuit een Spaans Tapa boek door Patricia zelf.

Verwarm de oven voor op 175 ° C. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de spinazie en snij deze fijn. Pel de knoflook en uien en snij ze in kleine stukjes. Verwarm een beetje olie in een wokpan en fruit de knoflook en ui.

Voeg de spinazie toe en smoor deze. Voeg de tomaten toe en verwarm alles op laag vuur gedurende 12 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.

Verdeel de groente over vier kleine schaaltjes, maak een kuiltje in het midden, en breek een ei in elk van de kuiltjes. Besprenkel het eigeel met geraspte kaas en verwarm in de over tot het eiwit niet meer doorzichtig is. (ca. 30 minuten)

Ik heb nog spekblokjes toegevoegd.