HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Vijgen en limoen wassen

Koriander wassen en het water er goed vanaf slaan en fijn hakken.

Vijgen in blokjes snijden sambal, zout en koriander mengen met de gesneden vijgen.

Limoen boven het vijgen mengsel persen en geheel goed mengen.

Evt. Korst van de kaas af snijden en kaas in blokken snijden..

(toast afmeting)

Vijgen mengsel over de kaas blokjes

verdelen met een toef alfafa.

Smakelijk eten :-)

Variatie tip:

Het gerecht kan ook met een

geitenkaasje.

 

 

                                                       

 

• 6 verse vijgen

• 1 tl sambal

• sap van ½ limoen

• 1/3 bos koriander

• snuf zout

• handje alfalfa

• plak zachte volle belegen

  kaas

 

 

 

 

Verrassende Vijgen mojo geserveerd op een heerlijk stukje kaas
Van: Pieternel
Extra informatie:
Hoe het komt, komt het, maar de vijg (Ficus carica) heeft een erotiserende werking op mens en dier. Geiten schijnen onrustig te worden in de buurt van een vijgenboom. En insecten worden helemaal opgewonden door de zoete geur van de rijpe vruchten. Trouwens, alleen vrouwelijke vijgenbomen kunnen vruchten dragen. Vruchten die tot wel 1600 pitjes kunnen bevatten en zeer rijk zijn aan suikers, calcium, ijzer en fosfor. De Romeinen stelden al: wie veel vijgen eet, leeft lang en blijft gezond.