HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

De beschuiten goed kruimelen. Snipper de ui fijn. Dan de beschuit, ei, ui en nootnuskaat goed mengen in een kom.

Voeg het gehakt toe en meng dit geheel goed door elkaar.

Maak hier ongeveer 20 gehaktballetjes van.

Doe wat boter in een braadpan en bak de balletjes in ongeveer 20 minuten gaar.

 

Zigeunersaus van Trees:

Snijd de ui en paprika fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de uitjes en voeg dan de knoflook (geperst) erbij. Voeg de sambal, de paprika, de bruine suiker en de tomatenketchup toe. Laat dit geheel onder af en toe roeren een ½ uur zachtjes pruttellen. Laat de saus afkoelen.

 

Variatie tip:

Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.

• 600 gr gehakt

• 1 ui

• 1 ei

• 5 beschuiten

• nootmuskaat

 

Saus:

• olijfolie

• 1 ui

• 2 teentjes knoflook

• 1 tl sambal

• 1 rode paprika

• 1 el bruine suiker

• ½ fles tomatenketchup

 

 

 

Gehaktballetjes met zigeunersaus van Trees
Van: Suzanne
Extra informatie:
De zigeunersaus is de bekende, beruchte saus van Trees, de moeder van Suzanne en Kathy.
Gelukkig hebben we het geheime recept los weten te peuteren en kunnen we er allemaal van genieten.