HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Laat het ijs in de koelkast zacht worden

Breek de inhoud van 1 pak koekjes in stukjes, doe ze in een schaal en schenk de koffielikeur en 1 eetlepel koffie erover, 15min in laten trekken af en toe omscheppen.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

Klop de slagroom met de versteviger en de suiker stijf, schep de rest van de koffie erdoor.

Schep de slagroom en de bokkenpootjes doorelkaar, schep dit mengsel door het ijs.

Schep de helft van dit  mengsel in een springvorm en strijk het glad laat dit 10 min opstijven in de viezer. Daarna de andere helft erover glad strijken en afdekken met bakpapier minimaal 4 uur in de vriezer.

Haal de taart uit de vorm de rest van de bokkenpootjes                                                  halveren en de zijkant garneren de                                          bovenkant naar keuze verfraaien.

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 1½  ltr slagroomijs

• 2 ½ pak bokkenpootjes

• 1 dl koffielikeur

• 5 eetlepels sterke koffie

• 125 ml slagroom

• 1 zakje slagroom

   versteviger

• 1 eetlepel bruine

   Basterdsuiker

• garnering.

 

 

 

 

 

Bokkenpootjeijstaart
Van: Claudia
HOME.
GeTapatervan.

Plet de schuimpjes niet te fijn

Plet de kletskoppen niet te fijn

Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf

Klop de klop klop met de melk stijf

Klop de eiwitten met de dessertsaus vrijwel stijf

Meng de schuimpje en de koek kruimels

Meng de klop klop met de slagroom spatel hier heel rustig de eiwitten door

Dit mengsel spatel je heel rustig door het koek/schuim mengsel, houdt het geheel luchtig.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en doe het geheel in de springvorm

Laat het 4 uur opstijven in de vriezer,

Garneren naar keuze.

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 3 zakken

  Schuimtorentjes

• ¼ ltr slagroom

• 1/8 ltr slagroom

• 2 zakjes klop klop

• 3 eiwitten

• 1 pak kletskoppen

• suiker voor de slagroom

• 2 zakjes vanillesuiker  

• dessertsaus (aardbei)

 

 

 

 

 

 

IJstaart
Van: Claudia