HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de steeltjes van de champignons en snijd ze samen met twee champignonhoedjes fijn. Bak dit mengsel met de lente-uitjes zacht in de boter. Neem de pan van het vuur en voeg tomaat, broodkruim en naar smaak zout en peper toe. Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed. Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling. Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Bak de hoedjes vlak voor het serveren circa 10 minuten in de oven (of totdat ze heet en stevig genoeg zijn). Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij.

 

Voor de pesto:

 

Doe het basilicum met het knoflook, de pistachenoten en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en mix ze tot een fijngesneden geheel. Giet ondertussen de olie erbij tot de pesto de dikte heeft gekregen die je wilt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Je kunt de gevulde champignonhoedjes 8 uur van tevoren bereiden en ze vlak voor het serveren in de oven bakken.

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 14 champignons van

   gelijke grootte

• 4 lente-uitjes (fijngehakt)

• 1 el ongezouten boter

• 8 zongedroogde tomaten  

   in olie, uitgelekt en

   fijngehakt

• 1 el droog broodkruim,

• Zout en peper

• 3 el Parmezaanse kaas,

   geraspt

• 4 el pesto (kant-en-klaar   

   of zelfgemaakt, zie

   Hieronder)

 

Ingrediënten voor de pesto

• 100-150 gr verse

   basilicumblaadjes

• 2 teentjes knoflook

   (gepeld)

• 50 gr pistachenoten

• 35 gr Parmezaanse kaas

• 1,5 dl olijfolie

• Zout en peper

 

 

 

 

 

Met Pesto gevulde
Champignons
Van: Chantal