HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Uien snipperen.

Witlof snijden zonder kern.

Uien aanfruiten, kerriepoeder toevoegen, even doorbakken dan de witlof erbij en goed gaar laten worden.

Flinke soeplepel bouillon erbij en fijnmalen met de staafmixer. Rest van de bouillon erbij en 10 min. laten doorkoken.

Ondertussen slagroom met peper en zout tot yoghurtdikte opkloppen, peterselie hakken en de krab over de kopjes verdelen.

Koksroom bij de soep opnieuw laten koken en met de staafmixer opschuimen. Direct in de kopjes beetje slagroom en peterselie erop en meteen serveren.

 

 

 

 

 

                                                       

 

Soep:

• 1 ui

• 1,5 kg witlof

• Kerriepoeder

• 1,5 L kippenbouillon

• 500 ml koksroom

• Eventueel gembersiroop

 

Garnituur:

• 1 dl geslagen room

• Gehakte peterselie

• Krabchunks

 

 

 

 

 

 

Witlofsoep met Krab
Van: Jolanda