HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Verwarm de over voor op 180° C. Maak een lengte-sneetje aan één kant van de dadels en ontpit ze. Verdeel de kaas in 12 stukjes.

Was de sinaasappel met koud water, afdrogen en snijd kleine, dunne reepjes uit de sinaasappelschil, bijvoorbeeld met een dunschiller.

Vul de dadels met de geitenkaas en een paar reepjes sinaasappelschil en bestrooi met een beetje cayennepeper en zout.

Omrol elke dadel met een plakje gerookt spek en steek er een stukje rozemarijn in.

Plaats de dadels op een bakplaat, besprenkel ze met olie en bak ze 10 minuten in de oven.

Haal de dadels uit de oven en sprenkel ze met citroensap. Ten slotte bestrooi ze met paprikapoeder en serveer ze warm.

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 12 verse dadels

• 125 g zachte geitenkaas • 1 Sinaasappel

• Snufje Cayennepeper

• Zeezout

• 12 plakjes gerookt   

   Pancetta spek (of ander

   gerookt spek)

• 12 takjes rozemarijn

• 2 eetlepels olie

• 2 eetlepels citroensap

• Paprikapoeder

 

 

 

 

 

 

Gevulde dadels met
Panchetta
Van: Patricia