HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.

Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.

Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud.

 

Maak van je stoofperen supersnel een compote door 100 g stoofperen fijn te snijden en er 1 el kookvocht door te roeren. Voeg 2 el sinaasappel-gembermarmelade toe en schep door elkaar. Serveer bij een kaasplankje.

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 1 citroen

   (schoongeboend)

• 1 kg stoofpeertjes

   (Gieser Wildeman)

• 250 ml soepele rode wijn

• 75 ml suiker

• 1 kaneelstokje

• 4 kruidnagels

• 1 laurierblaadje  

• 2 el sinaasappel-

  gembermarmelade

  

 

 

 

 

 

 

Stoofperen en/of compote
Van: Astrid
Variatietip 1:
Vervang voor een alcoholvrije variant de rode wijn door rodedruivensap (fles). Breng eventueel op smaak met extra suiker.

Variatietip 2:
Je kunt de rode wijn en het water ook vervangen door 750 ml port. Gebruik dan de helft van de suiker.