HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Verwarm de oven voor op 160 graden

Pel en snipper de uien.

Pel en snijd de knoflook.

Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes, bestrooi met zout en peper en haal het vlees lichtjes door de bloem.

Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.

Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.

Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier.

Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden.

 

Lekker met frietjes.

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 2 uien

• 1 teen knoflook

• 800 gr runderpoulet

• bloem

• 30 gr boter

• 1 flesje trappisten dubbel

   bier

• 1 laurierblaadje

• 2 takjes tijm

• 1 runderbouillonblokje

• 3 kruidnagels

• 0,5 tl (versgeraspte)

   Nootmuskaat

 

Optioneel:

• 1 kg aardappelen

 

 

 

 

 

 

Stoofvlees
Van: Ilse
Optioneel:
Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor op 160 graden en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.