HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Oven voorverwarmen op 175 °C. Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap.

Gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Met natgemaakte handen gehakt tot rol vormen.

Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Gehaktrol erop leggen en deeg rond gehakt vouwen. Randen goed aandrukken en banketstaaf op vouwnaad leggen.

Eierdooier loskloppen en bovenkant van deeg ermee bestrijken. Staaf in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin bakken. Eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier vrijkomend vet wegvegen. Staaf iets laten afkoelen en in stukken of plakjes snijden. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.

 

Variatietip 1: officieel wordt een banketstaaf gevuld met amandelspijs. Prak hiervoor inhoud van 1 pakje amandelspijs (300 g) los met 1 eierdooier en rasp van 1 citroen of 1/2 sinaasappel. Ga verder als hierboven te werk. Voor een glanzende bovenkant: bestrijk de staaf direct uit de oven dun met verwarmde abrikozenjam.

 

Variatietip 2: garneer zoete banketstaven voor het bakken met amandelschaafsel en hartige banketstaven met grofgehakte (pistache)nootjes.

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 8 plakjes

   Roomboterbladerdeeg

   (diepvries)

• 2 el bloem

• 250 g rundergehakt

• ½ tl oregano

• ½ teentje knoflook

   (geperst)

• 10 groene olijven

   (fijngesneden)

• 1 gegrilde rode paprika

   (uit pot)

• cayennepeper

• 1 ei (gesplitst (eiwit

   wordt niet gebruikt))

 

 

 

 

 

Hartige Banketstaaf
Van: Mignon