HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde er door.

Leg een plakje carpaccio op een stukje huishoudfolie. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Doe er een beetje peper op. Leg een klein hoopje sla er op en verdeel wat pijnboompitjes, gesnipperde ui en parmezaanse kaas er over. Pak eerst de puntjes van de folie en dan de binnenkantjes en draai de folie naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. Laat het 10 minuten in de koelkast even stevig worden. Pak ze voorzichtig uit en leg ze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje. Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        

 

• 8 plakjes dungesneden

  carpaccio

• 50 gr sla

• 2 el pijnboompitten,

  geroosterd

• Paar blaadjes verse

  basilicum

• 2 el geraspte    

  parmezaanse kaas

• Klein uitje of sjalotje

• Peper en Zout

Truffelmayonaise:

• 1 eidooier

• 1 tl mosterd

• 1 el witte wijnazijn

• 150 ml zonnebloemolie

• 1 a 2 el olijfolie met

   truffelaroma

• peper en zout

 

Materialen

• Amuselepels

• Staafmixer

• Hoge maatbeker

 

 

 

 

 

 

Carpacciobonbon
Van: Joyce Koks
Tip:
Heb je een siliconen vorm om cakejes te versieren dan kun je de geraspte kaas in een vormpje duwen en als de kaas een beetje warm word vormt hij zich naar het vormpje. Haal de kaas er voorzichtig uit en je hebt bijvoorbeeld net als hiernaast een mooi bloemetje.