HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Een makkelijk maar doeltreffend gerecht! Maak de spruitjes schoon en kook ze ongeveer 8 minuten in ruim kokend water. Ondertussen snijd je de uitjes en knoflook fijn en bak je die glazig in een wokpan. Gebruik bij voorkeur kokosolie, arachideolie of zonnebloemolie. Giet de spruitjes af en bak ze nog even mee in de wok. Doe er dan een flinke schep sambal door. Sambal badjak is gebakken sambal en dat smaakt er erg lekker bij. Wanneer je dat niet in huis hebt, is andere sambal ook goed.

Als je geen bosuitjes hebt dan neem je alleen een gewone ui.

Je kunt dit eten met rijst of aardappels of natuurlijk met de hartige banketstaaf.

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 500 g spruitjes

• 1 ui

• 2 bosuitjes

• 1 teen knoflook

• 1 el sambal badjak

 

 

 

Sambalspruiten
Van: Jolanda