HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze au-bain marie of in de magnetron op 1000 Watt in etappes van 40 seconde waarbij je tussendoor goed roert. Laat de chocolade afkoelen naar ongeveer 30 graden celcius.

Klop nu de eidooiers met de helft van de suiker luchtig tot er een witte, schuimige massa ontstaat. Voeg hier ongeveer een derde deel van de chocolade aan toe. Schep het mengsel nu voorzichtig door elkaar zodat het een luchtig mengsel blijft, met een lepel of een spatel. Maar zorg er wel voor dat de chocolade vloeibaar blijft en niet stolt waardoor je stukjes chocolade in je mousse krijgt. Als het eerste deel van de chocolade is opgelost kun je de rest van de chocolade door het eierdooiermengsel scheppen.

Klop nu eerst de slagroom stijf. Vervolgens klop je de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve, glanzende pieken.

Schep nu voorzichtig een derde deel van de eiwitten door de mousse. Probeer zo weinig mogelijk luchtigheid te verliezen.

Schep daarna de rest van het eiwit door het mengel. Herhaal dit met de slagroom, door eerst een deel erdoor te scheppen en daarna de rest. Neem je tijd voor het mengen, de beste mousse krijg je met veel geduld een aandacht.

 

Verdeel het in glaasjes voor een mooi resultaat.

Laat bij voorkeur de mousse 2 uur of langer in de koelkast opstijven.

 

 

 

                                                       

 

 

• 100 gr melkchocolade

• 100 gr pure chocolade

• 3 eidooiers

• 2 eiwitten

• 4 el (poeder)suiker

• 2 dl slagroom

• ter garnering en/of:

  Grand Marniersaus   

   Chocolade

  Slagroom

  Fruit

  Verse munt

  Chocolade vlokken

  Hagelslag

   Chocolade koffiebonen

  enz

 

 

 

Chocolademousse met Grand Marnier Saus
Van: Yvonne Pol
Grand Marnier Saus:
Spatel wat opgeklopte eigeel met opgeklopte slagroom door elkaar en doe hier een scheutje Grand Marnier bij. Schep die erdoor en doe die op de chocolademouse.

Garneer naar keuze.