HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Snijd de chorizo in blokjes.

Meng het gehakt met het ei, knoflook, bieslook, munt, chorizo en wat peper en zout. Voeg eventueel bouillonpoeder toe voor smaak.

Week het brood in de wijn en kneed het brood door het gehaktmengsel.

Vorm van dit mengsel balletjes en bak ze in de olijfolie in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en steek ze samen met een muntblaadje aan prikkers.

 

Smakelijk eten!

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 300 gr mager gehakt

• 100 gr gesneden chorizo

• 1 ei

• 2 teentjes knoflook

  (fijngesneden)

• 2 el fijngesneden

  bieslook

• 3 el fijngesneden munt

• zout en peper

• 2 plakjes witbrood,

   ontkorst

• 2 el rode wijn

• 3 el olijfolie

• bouillonpoeder

• muntblaadjes

• prikkertjes

 

 

 

Chorizoballetjes
Van: Pieternel