HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

 

Zalmvlammetjes

Pel en halveer de ui. Snijd de ui in zeer dunne reepjes. Verhit 2 el olie en bak de uireepjes hierin 5 minuten op een laag vuur. Laat het vocht van de zalm aflopen en verdeel de zalm in kleine stukjes. Meng de ui in een schaaltje met de barbequesaus, zalm, koriander en de tabasco (hoe meer hoe pittiger).

Knip de loempiavelletjes in vieren en leg de stukken naast elkaar op het aanrecht. Schep in het midden van elk loempiavelletje een lepel van het zalmmengsel. Vouw eerst de zijkanten van het loempiavelletje erover, maak ze nat met een beetje water en vouw vervolgens de onder- en de bovenkant erover. Leg de vlammetjes ondersteboven op een met bakpapier belegde bakplaat.

Bewaar de vlammetjes eventueel tot gebruik in de koelkast. Goed afdekken met plastic folie.

Verwarm de oven op 220 graden celcius. Bestrijk de pakketjes met een beetje olie en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Warm serveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

Zalmvlammetjes 12 stuks

 

• 1 klein blikje zalm

• 1 ui

• 3 el slaolie

• 4 el barbequesaus

• paar druppels tabasco

• 1 el fijngehakte koriander

• loempiavellen (of

  diepvries filodeeg)

 

Mosselrolletjes 20 stuks

 

• 1 potje mosselen in het

   Zuur

• 100 gr ontbijtspek

• 1 peer

• 1 mango

 

• coctailprikkers

 

Zalmvlammetje en Mosselrolletje
Van: Joyce Verbeek
Mosselrolletjes
De mosselen laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Snijd de peer en mango in dunne reepjes. De mosselen samen met een reepje peer of mango in een plak ontbijtspek rollen. De rolletjes vaststeken met een coctailprikker en rondom kort grillen onder een hete grill, tot ze licht gekleurd zijn.
Deze mosselhapjes heet serveren.