HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Voorbereiden (kan 1-2 dagen van tevoren, moet 4 uur van tevoren): klop de slagroom lobbig (tot yoghurtdikte) en zet koud weg.

Verwarm de eierdooiers en suiker samen in een metalen kom langzaam al kloppend au bain-marie (boven een pan net niet kokend water) 7-10 min. Als het eiermengsel lichtgeel en lobbig** wordt, neem het dan meteen van het vuur en klop het met de kitchen-aid of mixer in stijve pieken.

Meng de gemalen koekjes door de slagroom en spatel langzaam het stijve eierdooiermengsel erdoor. Schep in een vierkant bakje en laat ± 3 uur opstijven in de vriezer.

Bereiden: bestrooi de parfait met gemalen koekkruimels, snijd er 4 mooie vierkante stukjes uit en serveer evt. met een stokje erdoor.

 

** Of gebruik een suikerthermometer: verwarm het eiermengsel dan al kloppend tot 75ºC en neem meteen van het vuur.

 

Bereiden ± 25 min. / vriezen ± 3 uur.

 

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 200 ml slagroom

• 100 g eierdooier (± 6

   eierdooiers)

• 100 gr suiker

• 4 bastognekoeken*, heel

   Fijngemalen

• extra voor de garnering

• Eventueel caramelsaus en

   koffieboontjes voor

   Decoratie.

 

 

• Makkelijke manier

 

 

 

 

 

 

Bastogneparfait
Van: Joyce v.d. Wiel
Video en Recept van het Zusje in Vlijmen.
Wil je het sneller en makkelijker maken, haal dan bij de Makro of Sligro een fles Parfait en volg de instructies op de fles. Net zo lekker!