HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit

hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten,

paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3

minuten. Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten

zachtjes koken.

Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep

en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de

velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen.

Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm

hem nog even goed door.

Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper.

Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop.

Strooi er peterselie over ter garnering.

 

 

 

 

 

                                                       

 

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 kleine ui, gesnipperd

• 6 pomedori tomaten, in  

   stukjes

• 1 theelepel paprikapoeder

• 2 theelepels gedroogde

   Italiaanse kruiden

• 500 ml vlees- of

   kruidenbouillon

• versgemalen peper

• 100 ml slagroom

• 2 eetl. fijngehakte verse

  peterselie

 

 

 

 

 

 

Tomatencappuccinno
Van: Ilse