HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Bak de spekjes uit en voeg de gesnipperde ui toe.

Voeg de rode kool toe en schep deze op een hoog vuur om

in ongeveer 5 minuten.

Blus de rode kool af met een flinke scheut aceto balsamico

en een scheut water of rode wijn.

Voeg de basterdsuiker toe en dek de wok af met een deksel

en laat het ongeveer een half uur stoven. Af en toe

omscheppen. Schil ondertussen de appels in blokjes.

    Voeg daarna de appelblokjes toe en eventueel nog wat     

     peper, zout en basterdsuiker.

    Vind je de rode kool nog te hard laat hem dan nog even    

     door stoven.

 

 

                                                       

 

• 1 rode kool (geschaafd)

• 200 gram spekjes

• 1 grote ui

• Aceto balsamico

• Water of rode wijn

• 2 eetl. Bruine

   basterdsuiker

• 2 zoetzure appels

• Zout en peper

 

 

 

 

 

Rode kool uit de wok
Van: Joyce Koksl
Variatietip:
• Je kunt ook nog een handje
  rozijnen toevoegen. Die moet je wel
  even weken in warm water.