HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Tomaten ontpellen als volgt: Kerf met een scherp mes aan de onderkant een kruis in het velletje. Leg de tomaten ca 1 minuut in heet water. Haal ze eruit en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Nu kun je vanuit het midden van het kruis heel gemakkelijk het vel verwijderen. Haal ook de pitten eruit, snij de tomatenvlees in mooie kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng er de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente ui en peper en zout door. Laat dit in de koelkast een half uur staan zodat de tomaten kunnen afkoelen en de smaken kunnen mengen. Het brood in mooie, iets dikkere, sneden snijden en licht roosteren. Direct een zijde volledig inwrijven met knoflook. Leg hierop een laagje tomatenkoelie, nog wat extra mooie olijfolie en smullen maar!!!!!!

 

 

 

 

 

 

                                                        

 

• 4 flinke rijpe harde

  tomaten

• 3 grote takken verse

  Basilicum

• Mooie lente ui

• Peper en Zout naar smaak

• 4 eetlepels mooie olijfolie

• Flinke teen knoflook,

  gepeld en aan de bolle

  kant een stukje recht

  Afgesneden

• Italiaans brood, liefst

  brood uit Pulia. Dit is een

  flink rond witbrood met

  een hoogte van ca 10 cm

  en een doorsnee van ca 30

  cm. Maar anders is een mooi

  witbrood ook goed.

 

 

 

 

 

 

Bruschetta met tomaat
Van: Astrid
Tip:
Lekker met de garnalensalade van Yvonne.
Zo besmeer je de toast met de knoflook