HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op ca. 200 graden. Kraak de noten en verkruimel de walnoten in een schaaltje. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de helft hiervan in kleine blokjes.
Meng de appel, de walnoten en de geitenkaas door elkaar.
Leg de bladerdeegvellen op een snijplank en snijdt ze diagonaal door het midden zodat er 10 driehoeken ontstaan. Leg op elke driehoek ca. 1 eetlepel appel-kaasmengsel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
Druppel met een theelepel op elke hoopje appel-kaasmengsel een beetje honing. Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht zodat er 10 gevulde driehoekjes ontstaan.
Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met een beetje eigeel voor de glans. Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

 

 

 

 

 

                                                        

 

• Halve goudreinet
• 5 plakjes

  Roomboterbladerdeeg

  (diepvries)
• ca. 100 gram geitenkaas
• 8 walnoten
• Honing
• 1 ei-geel (los geklopt)

 

 

 

 

 

 

Bladerdeeghapjes met geitenkaas, appel, walnoot en honing
Van: Suus
Tips:
Je kunt ook kaaskruimels gebruiken i.p.v. geitenkaas
De hapjes kunnen zowel warm als lauw als koud gegeten worden
Je kunt uiteraard ook zelf andere vormpjes gebruiken.