HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

1. Verwijder de uiteindes van de asperges, schil ze en snijdt ze in stukken van ca. 5 cm. Kook de asperges in weinig water en een beetje zout in 8 minuten gaar. Haal ze uit het water en droog ze goed.

2. Maar de paprika schoon; verwijder het hart en de zaadjes en snijdt de paprika in kleine stukjes. Pel de ui, de knoflook en de tomaten en snijdt ze klein.

3. Verwarm de olijfolie en bak de knoflook en de ui in 3 minuten. Voeg de tomaat toe en laat het sudderen gedurende 10 minuten.

4. Snijdt de chorizo en serranoham in stukjes, en bak het op laag vuur gedurende 10 minuten in een koekenpan.

5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaten-roerbak in vier schaaltjes en breek twee eieren per schaaltje.    

                                     Verdeel daar overheen de ham, de

                                     chorizo, de asperges en de paprika,

                                     besprenkel met peterselie en voeg

                                     zout en peper naar smaak toe.

                                     6. Verwarm de ei-gerechtjes 10

                                     minuten in een voorverwarmde over

                                     op 200 °C, totdat het eiwit hard is en

                                     het eigeel nog een beetje zacht.                                              

 

                                     Huevos a la Andaluza in het Spaans.

 

 

 

 

 

                                                       

 

20 groene asperges

Zout

1 rode paprika

1 ui

3 tenen knoflook

400 Gr. Tomaten

2 eetlepels olijfolie

Plak van 150 gram

  serrano ham

2 chorizos

8 eieren

Peterselie

Peper

 

 

 

 

 

 

Combinatie van ei, Serrano ham, Chorizo en groenten
Van: Patricia