HOME.
GETAPATERVAN
GeTapatervan.

Breek de witte chocolade in stukken en doe ze in een kom. Plaats de kom op een pan met zachtjes kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade zacht worden, maar niet helemaal smelten.

Splits de eieren. Neem de kom met zachte chocolade van de pan met kokend water. Meng de eidooiers een voor een door de chocolade. Klop de eiwitten stijf in een kom en sla in een andere kom de slagroom met de suiker bijna stijf. Spatel eerst het chocolademengsel door de geslagen room. Meng er daarna voorzichtig de eiwitten door. Verdeel de chocolademousse over 4 of 6 glazen en zet voor minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. De witte chocolademousse is heerlijk met wat vers (rood) fruit.

 

 

 

 

 

 

                                                        

 

• 200 gr witte chocolade       

  met rice crispies en

  nootjes (Aldi)

• 2 eieren

• 2 dl verse slagroom

• 4 eetlepels suiker

 

 

 

 

 

 

 

Witte chocolademousse met rice crispies en nootjes
Van: Jolanda
Tip:
Ÿ
Laat de chocolademousse niet te lang staan dan worden de crispies zacht.