Hoofdpagina Bezoekerspagina Live roleplaying >>
             
 

Bezoekerspagina

Live roleplayingWorld of DarknessGeschiedenis van het Domein

   

Leeswijzer voor deze website

Welkom bij de bezoekerspagina, met behulp waarvan je meer informatie kunt krijgen over het spel van Domein Parkstad. Voordat je de nevenstaande pagina's gaat lezen hebben we eerst wat informatie.

Onderwerpen van de pagina's

Het voor jou aangeraden leesvoer hangt af van je interesse en je voorkennis. Er zijn drie verschillende pagina's beschikbaar, met de volgende onderwerpen:

  1. Live roleplaying geeft informatie over rollenspellen en in het bijzonder live roleplaying: wat is het, en hoe is het ontstaan? Een perfecte inleiding als je geen idee hebt wat wij eigenlijk doen.
  2. World of Darkness bevat een inleiding in de wereld waarin ons spel zich afspeelt. We leggen uit wat de verschillen zijn met onze wereld, wat de historie van de wereld is, en hoe de maatschappij in elkaar zit.
  3. Geschiedenis van het Domein bevat informatie over de geschiedenis van Zuid-Limburg door de jaren heen, in de wereld van het spel (de World of Darkness). Dit geeft een goed idee van wat je van ons spel moet verwachten qua sfeer.

Indeling van de pagina's

Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je investeert in het lezen van de pagina's voor informatie over het spel. Om je te helpen bij het onderscheiden van belangrijke en minder belangrijke zaken, hebben we de tekst op alle pagina's als volgt ingedeeld:

  1. De samenvatting. Deze staat bovenaan iedere pagina, in een felrood kader. Als je wil meespelen, raden we je aan minstens de samenvattingen op alle pagina's door te lezen.
  2. De eigenlijke tekst. Onder de samenvatting volgt de 'gewone' tekst van de pagina. Deze hoef je niet per sé te lezen, maar hij biedt wel betere informatie dan de samenvatting. Bovendien is het allemaal aardig interessant.
  3. De extra informatie. In de rechtermarge vind je nog extra stukjes tekst. Deze zijn puur voor de achtergrond, maar naar onze mening leuk om te lezen.

Schrijfstijl van de pagina's

In alle documenten gebruiken we voor spelers van het spel de mannelijke vorm, omdat al dat ge-'zijn/haar' erg vermoeiend is. In overeenstemming met het boek "Laws of the Night" waarop we ons spel baseren, gebruiken we de vrouwelijke vorm voor spelkarakters. Zo, dat is lekker geëmancipeerd, nietwaar.

Let the reading begin...

Nu je dit gelezen hebt, kun je verder lezen over het onderwerp dat je interesseert. Links bovenaan deze pagina vind je links naar elk van de drie genoemde pagina's met leesvoer [zie hiernaast].