Gangenpaardenfokkerij Haras do Caminho de Ferro

 

Welkom op de homepage van Haras do Caminho de Ferro!

Haras do Caminho de Ferro is een kleinschalige fokkerij van gangenpaarden in het Brabantse dorpje Zeeland. Wij richten ons op het Amerikaanse ras de Tennessee Walking Horse en de Mangalarga Marchador, een comfortabel gangenpaard uit Brazilië. De naam Haras do Caminho de Ferro is Braziliaans voor Stoeterij van de ijzeren weg, oftwel de Spoorweg, waar onze fokkerij is gevestigd.

 

Gangenpaarden staan bekend om hun zeer comfortabele gangen waarbij de ruiter niet licht hoeft te rijden, zoals bij een dravend paard. Zo zijn deze paarden uitermate geschikt voor mensen met o.a. rug- of gewrichtsproblemen. Daarnaast zijn gangenpaarden over het algemeen zeer mensgericht en hebben ze een uitstekend uithoudingsvermogen.

 

Onze paarden leven in groepsverband, staan dag en nacht buiten en hebben de beschikking over een loopstal. In de zomer is er dagelijkse weidegang. De paarden hebben daarnaast toegang tot een klein bos met een vijver en berg waar ze naar hartelust kunnen rondscharrelen, knabbelen en graven.

 

De vriendelijkheid en uitstraling van deze in Nederland vrij zeldzame paarden spreken ons enorm aan. We willen ons enthousiasme voor de Mangalarga Marchador en de Tennessee Walking Horse dan ook via deze website delen met andere geïnteresseerden en liefhebbers van gangenpaarden.

 

Nieuwsgierig geworden?

Kom gerust een keer langs om onze paarden te ontmoeten en eventueel een proefritje te maken. Stuur een e-mail of bel ons voor een afspraak.

 

Persoonlijk profiel Joyce

 

Persoonlijk profiel Mariska

 
 

© 2016 M&M