Gangenpaardenfokkerij Haras do Caminho de Ferro

 

Persoonlijk profiel Joyce

Als kind heb ik vanaf mijn 11e op de manege gereden; van mijn 14e tot 18e heb ik zelfs een eigen pony gehad. Van hem heb ik onwijs veel geleerd. Hij heeft mij het eerste jaar in sneltreinvaart alle hoeken van de bak, inclusief de bodem, laten zien.
In totaal heb ik 7 jaar bij 3 verschillende dressuurstallen gewerkt. Hier heb ik veel van geleerd, zowel van de verzorging en omgang als het rijtechnische gedeelte. Ik heb vaak staan kijken tijdens het rijden en tijdens de lessen en zelf ook les gehad in die periode.

 

In 2007 ben ik in aanraking gekomen met de Mangalarga Marchador. Al snel was onze eerste Mangalarga Marchador een feit. Nog voordat de eerste aankoop, Jhumpa, bij haar moeder weg kon als veulen, kwam de toen 9-jarige Delicia von Hagenhof bij ons wonen. In 2009 is Kunst bij ons gekomen en inmiddels hebben al enkele Mangalarga Marchador veulens hier het levenslicht gezien.

 

Enthousiast geworden voor het ras, heb ik diverse gangenpaardenclinics gevolgd en clinics specifiek voor de Mangalarga Marchador. In 2011 ben ik een week intern geweest op een dressuur/trainingsstal in Duitsland waar ze ook zeer veel ervaring hebben met diverse gangenpaarden en de Mangalarga Marchador in het bijzonder. In die week heb ik verschillende Mangalarga Marchador dekhengsten mogen rijden en hier les op gehad. Wederom een fijne ervaring. In oktober 2011 zijn mijn man en ik samen met 2 goede vrienden naar Brazilië geweest, het thuisland van de Mangalarga Marchador. We hebben daar diverse harassen (fokkerijen) bezocht en wederom veel gereden.

 

Ik ben nog lang niet uitgeleerd, maar heb mijn rugzak al lekker gevuld met gangenpaardenkennis en in het bijzonder met kennis over de Mangalarga Marchador. Het streven is voor mij om de paarden een fijn leven te bieden en zodanig te rijden dat hun natuurlijke gangenaanleg het best tot z'n recht komt. Rechtrichten, balans en op een holistische manier met de paarden omgaan, zijn dingen waar ik me goed bij voel en, volgens mij, de paarden ook. Mijn dressuurachtergrond helpt me daarbij. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar bitloos rijden, vind ik het geen probleem om ook eens een periode met bit te rijden als dit ten goede komt aan het paard en de training.

 

Contact voor de Mangalarga Marchador:
Joyce - 06-45260496
E-mail: joyfordogs@kpnplanet.nl

© 2016 M&M