Gangenpaardenfokkerij Haras do Caminho de Ferro

 

Persoonlijk profiel Mariska

Ik ben van kinds af aan gefascineerd geweest door paarden, maar heb pas na mijn studietijd mijn eerste paard gekocht. Voorheen nam ik af en toe een les op de manege, maar ben na een tijdje overgestapt op het westernrijden. Deze stijl van rijden en training van de paarden spreekt me enorm aan en past voor mijn gevoel erg goed bij mij.

 

Kort nadat ik mijn eerste paard had gekocht, een American Appaloosa, kwam ik op een paardenbeurs in aanraking met de Tennessee Walker. Dit ras heeft vanwege de kenmerkende gangen en het fijne karakter toen zo'n onuitwisbare indruk gemaakt, dat ik in de jaren na deze eerste kennismaking diverse clinics heb bezocht speciaal voor dit gangenpaardenras en ook verschillende walkers heb gereden tijdens de zogenaamde 'Walk-in dagen'. Ik wist zeker dat ik ooit een Tennessee Walker (erbij) zou kopen! In 2005 kwam die droom uit toen ik in Duitsland een zwarte jaarling merrie kocht: Moon. En uiteraard is het niet bij 1 walker gebleven ;)

 

Niet alleen met mijn Quarter Horse, maar ook met mijn gangenpaarden rij ik western. Zo start en train ik mijn paarden bijvoorbeeld in de onderdelen reining, trail en pleasure, maar ook TREC en working cowhorse. Naast het werk in de rijbak vind ik afwisseling zeer belangrijk voor mijn paarden. Daarom ben ik regelmatig in het bos te vinden om samen met mijn paard van lange buitenritten te genieten.
Verder neem ik samen met Joyce regelmatig deel aan beurzen en andere paardenevenementen om onze geliefde gangenpaardenrassen te promoten. Daarnaast fok ik op kleine schaal met mijn walkers om ook anderen de mogelijkheid te kunnen bieden van zo'n heerlijk veelzijdig paard te genieten.

 

Contact voor de Tennessee Walking Horse:
Mariska - 06-26928737
E-mail: mikkee75@home.nl

© 2016 M&M