line decor
  HOME    bestuur     locatie      
line decor
   
 
DS72

DS'72 is een kleine gezellige schaakclub in Dalfsen. De vereniging is opgericht in 1972. De vereniging heeft in haar bestaan vele goede jaren meegemaakt. Zo werd in 1997 het 25-jarig bestaan uitbundig gevierd met het houden van een groots open Dalfsen schaaktoernooi. Ook het spelen van simultaanpartijen door Timman en Kortsnoj vormde één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van DS'72.  

DS72 is een kleine schaakvereniging met circa 10 leden. Wij spelen wekelijks gedurende de periode september tot en met mei een onderlinge competitie en wij leiden beginnende schakers op. Ook spelen wij zo nu en dan een wedstrijd tegen een andere club in onze regio.

Twee keer per jaar (rond de jaarwisseling en als afsluiting van het seizoen) wordt een snelschaakcompetitie georganiseerd. Het traditionele snelschaaktoernooi rond de jaarwisseling is opengesteld voor clubschakers, thuisschakers en andere schaakliefhebbers uit de gemeente Dalfsen.

Nieuwe leden zijn bij onze kleine schaakvereniging natuurlijk zeer van harte welkom! Uiteraard geldt dit voor de ervaren schaker maar ook de beginnende schaker kan zeer goed bij ons terecht. Wilt u de gemoedelijke sfeer meemaken die zo kenmerkend is voor onze vereniging, komt u dan gerust eens langs op onze schaakavond en speel, uiteraard geheel vrijblijvend, een schaakpartijtje mee. Wij schaken op  iedere dinsdagavond vanaf 20.00u in het kerkelijk centrum "De Overkant" aan het Kerkplein. 

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons mailen via het e-mailcontactadres.