Teutoburgerwald

Teutoburgerwald (rondje OS)


Start: Isterberg

Eind: Treffpunt Felsenmühle OchtrupKlik hier voor de GPS-route (gpx bestand) : http://members.home.nl/motor/routes/rondje_OS.gpx
In 2013 hebben we rondje-OS op een paar kleine punten aangepast.
Verder is er ook een versie waarbij we het laatste deel terug gaan over de snelweg.


In 2011 hebben we ook een totaal nieuwe versie geprobeerd: "Teutoburgerwald 2011"

En nog een link naar een toertocht in het Teutoburgerwald, voor wie er een kompleet weekend van wil maken :
http://www.gpstracks.nl/motorroutes-duitsland.php?id=590Over de route

Isterberg Ankum Via de snelweg A1 naar het treffpunt op de Isterberg voor een kop koffie (alleen op zondagochtend, vanaf 10.00). Vanaf hier gaat het eerst over vlot te rijden wegen naar Ankum, zodat we snel de eerste kilometers afgelegd hebben (afgeleid van de Artland route). Het laatste stukje voor Ankum gaat over landelijke weggetjes door de noordelijke uitlopers van het Teutoburger Wald. In het centrum van Ankum is het tijd voor pauze. Onze favoriet : het terras van de konditorei naast de kerk.

Verder richting Alfsee, ook een prima plek voor een pauze. Dan met een boog om Osnabrück heen. Dit is het het mooiste deel van de route. Veel bochten, vakwerkhuizen en vergezichten. Na bijna 100 km is het weer tijd voor pauze. Nu in het gezellige centrum van Lienen. Bij Pellemeier serveren ze zondags vooral snitzels en maaltijdsalades.

Munsterblick Terug naar Holperdorp en linksaf via een mooi klein weggetje naar Schollberg. Nog enkele mooie bochten naar Tecklenburg.

Jammer, maar helaas, we moeten terug richting huis. Nog wat eten of drinken op het terras bij de Felsermühle, net onder Ochtrup. Dan binnendoor naar Epe, en de laatste kilometers over de snelweg naar huis.