<IMG SRC="nonflash.gif" width=263 height=96 BORDER=0>  

Jacob Miller/Inner Circle

Jacob Miller    Inner Circle   

Jacob Miller Op zijn 10de, wist Jacob Miller al dat hij zanger zou worden. Jacob is geboren op 4 Mei 1952, in de heuvels van Mandeville, centraal Jamaica.Was enigst kind van Joan Ashman en Desmond Elliot.All Miller wist van zijn vader dat die zanger was, met de artiestennaam Sidney Elliot. Jammer genoeg, had de Miller nooit de kans om naar Engeland te gaan en zijn vader Toen Jacob acht jaar oud werd werd hij op weg gestuurd om met zijn grootouders Rousseau in Kingston te leven. Terwijl het bijwonen van Melrose Hoge School, hing Miller rond bij populaire studio's rond muziekcapitol. Augustus Pablo, een goede vriend, een musicus en een producent leidden Miller rond in verscheidene studio's van Kingston. Hij introduceerde jonge zanger aan de belangrijke producenten van Reggae - de "Heer" Coxsone Dodd, Joe Gibbs en Tubby Koning.

Jacob Miller The killer rides Again

Jacob Miller Chapter a Day

Jacob Miller Who say Jah no dread


Inner circle

The Inner Circle Band De meesten kennen Inner Circle van de hits Bad Boys en Sweat( A la la la la Long). Niet veel mensen weten dat de groep al langer dan 25 jaar bezig zijn. In 1978 krijgen ze hun breakthrough als Chris Blackwell ze ziet op het Reggae Peace Concert en ze een record deal bij Island Records bezorgt. In hetzelfde jaar scoort de groep een UK Top 20 hit en een Top 10 Franse hit met het album Everything Is Great.

In de jaren ’80 wordt Inner Circle één van de eerste Jamaicaanse bands die door de VS tourt. Maar het succes stopt als zanger Jacob Miller omkomt bij een auto-ongeluk. De groep stopt 6 jaar tot leadzanger Carlton en drummer Lancelot Hall in 1985 erbij komen. In de jaren ’90 scoort Inner Circle wereldwijd hits met Sweat en Bad Boys. Het eerstgenoemde nummer blijft maar liefst 3 maanden lang op 1 in Duitsland. Het album Bad Boys wint in 1993 een Grammy Award voor Beste Reggae Album. Het vervolgalbum Reggae Dancer (1994) krijgt opnieuw een Grammy nominatie. Bad Boys wordt weer een hit als soundtrack voor de gelijknamige film met Will Smith en Martin Lawrence.

Maar Carlton wordt ziek en de groep is weer noodgedwongen om te stoppen. Kris Bentley van de groep Skool komt in Carltons plaats als hij aangeeft na zijn herstel een solocarriere te willen. Sinds 1997 is Inner Circle aan het touren door de hele wereld. Als een land op de wereldkaart staat dan willen ze erheen want tijdens de trips leer je de wereld kennen. Inner Circle betekent een gehele familie en dat zijn ze dan ook.

The Inner Circle Band

Discografie
Dread Reggae Hits (1973)
Heavy Reggae (1974)
Blame It On The Sun (1975)
Rock The Boat (1975)
Reggae Thing (1976)
Ready For The World (1977)
Everything Is Great (1978)
New Age Music (1979)
One Way (1987)
Identified (1989)
Bad To The Bone (1993)
Speak My Language (1998)
Big Things (2000)
Compilaties Reggae Greats (1985) Big In Jamaica: The Best Of Inner Circle (2000)

naar boven

my solutions©-2006-2007